TAMARA LOOS

'Zbog svoje bebe Anje prijenos ću gledati s trosjeda'

Simpatična voditeljica bila je dvostruka dobitnica, uz njezin glas nagradu je dobio i radio Antena
 Ronald Goršić / CROPIX

Tamara Loos, dugogodišnja radijska voditeljica, dobro svima znana i kao televizijsko lice, prošlogodišnja je dobitnica Zlatnog Studija u kategoriji Glas godine.

Bila je to prva dodjela te najveće medijske nagrade, a Loos je slavila dvostruko. Jer osim što je ona proglašena najboljom radijskom voditeljicom, i njezina matična radiopostaja Antena Zagreb proglašena je radijem godine.

- Čini mi se kao da je bilo jučer, tako da su mi sjećanja još uvijek svježa i drago mi je da je tako jer me ponijela cijela ta atmosfera i dobra ‘vibra’ uoči same dodjele. Jako je lijepo imati jedno takvo priznanje iza sebe. Jer netko misli da si dobar u svom poslu pa kad posumnjam u sebe, a događa se, Zlatni Studio je nešto što izvlačim da se malo dignem - odgovara Loos. Ona osobno, kako objašnjava, nije netko tko se zanosi i ne leti visoko, pa nema opasnosti da će je bilo kakva pohvala ponijeti.

- I zato mi je nešto takvo isključivo poticaj, daje mi elana i na kraju dana samo još više volim svoj posao. A po čemu ću samo tu večer pamtiti? Po tome što sam otprilike negdje u to vrijeme saznala da sam trudna. I sretna sam što sam je provela u društvu jako dragih mi ljudi s radija. Lijepo je bilo i vidjeti ostale kolege, popričati s nekima koje nisam vidjela godinama… - ističe Loos.

Adrenalin

Ove godine u kategoriji Glasa godine finalisti su njezin prošlogodišnji konkurent Robert Ferlin te Ivana Mišerić i Frano Ridjan. - Prošle godine mi je favorit bio Joško Bonaći s Radio Dalmacije. Ne mogu se baš pohvaliti nekom naročitom intuicijom jer redovito krivo procjenjujem, ali čini mi se da bi Ivana mogla odnijeti nagradu - odgovara na pitanje o potencijalnom ovogodišnjem laureatu u njezinoj kategoriji.

Za zagrebačku voditeljicu, zaštitno lice Antene Zagreba koja godinama sa kolegom Sašom Bunetom vodi emisiju Jutarnji show, 2018. bila je u svakom slučaju značajna. Na početku godine osvojila je Zlatni Studio, potom sa svojom ekipom proslavila na velikom tulumu 10 godina postojanja Antene Zagreb, a onda je 30. listopada rodila svoju drugu kćerkicu Anju.

- Zapravo sam baš neki dan s Matijom razgovarala kako nam je puno veća promjena bila kad smo dobili Veru. S drugim djetetom je nekako već sve poznato i samim time lakše. Ne paničarim, ništa mi nije teško, sve stignem i baš mi je lijepo - objašnjava Loos. Trenutačno je naravno na porodiljnom i ne može se kaže požaliti.

- Svako jutro šetnja s Anjom i psom pa planiranje ručka, ispijanje kave, čitanje kad stignem. Igram se s Verom kojoj je sada četiri godine, čitamo, idemo na sladoled, krećem s prijateljicom na pilates, tu i tamo odradim neki event ili pročitam reklamu i uopće ne spavam. Kažu da ovo zadnje baš i nije zdravo, ali trenutačno me pere neki adrenalin pa mi je sve zabavnije od spavanja - uz smijeh odgovara voditeljica. Anja je dodaje, super dijete i ima osjećaj da otkad se rodila se samo smije.

- Čim joj se netko obrati, ona se smije. Baš je vesela beba. A sad to spavanje... kako koji dan. Ne pada mi to preteško jer zadnjih godina ustajem u 4 sata ujutro pa mi nije neki šok. Ovo je zapravo lakše jer nemam nekih velikih naprezanja i iscrpljivanja tijekom dana pa se ne trošim toliko. Puno je veća razlika ne spavati kad je pred tobom naporan radni dan, nego ovako kad te tijekom dana čekaju samo stvari kojima se veseliš.

Vera se super nosi s novonastalom situacijom, a vjerujem da nije bilo lako od pozicije jedinog djeteta u široj obitelji početi dijeliti pažnju s bebom, pa makar ti to bila vlastita sestra. Jako je draga i pomaže u brizi - ističe Loos. Pa iako je sada sva “u filmu” nove bebe, a kako i ne bi bila kada će Anji tek sada tri mjeseca, radijski eter ipak joj nedostaje.

Starija sestra Vera pomaže mami u brizi oko prinove

Povratak

- Nedostaju mi kolege, slušatelji, uzbuđenje kad idemo u eter... ali tako je to. Odmak uvijek dobro dođe da se zaželiš onog starog - kaže Loos koja svoj povratak poslu planira 1. travnja. I gledat će, dodaje, drugu dodjelu nagrade Zlatni Studio koja će se održati 2. veljače s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Prvom programu HTV-a. - Naravno. Ovaj put bez treme i iz kreveta - odgovorila je uz smijeh Tamara Loos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:18