RADIJSKI GLAS GODINE

ZLATKO TURKALJ TURKI 'Velika mi je čast što sam nominiran'

Zlatka Turkalja, urednika Drugog programa Hrvatskog radija i njegovu emisiju “Music Pub” već su odavno prepoznali slušatelji i struka
 Dragan Matić / CROPIX

- Lijepo je znati da ono što volim i radim punih trideset godina još prepoznaju i cijene kolege novinari i, naravno, slušatelji. To je najveće priznanje koje jedan radijski novinar može dobiti - iskreno kaže Zlatko Turkalj Turki.

Konkurencija

Dugogodišnji radijski novinar i voditelj te urednik emisije “Music Pub”, koja se emitira na Drugom programu Hrvatskog radija, ističe kako je već sama nominacija za Zlatni studio doista veliko priznanje. Kako će Turki proslaviti ako dobije nagradu u oštroj konkurenciji za Radijski glas godine u kojoj su mu rivali Robert Ferlin s Radio Rijeke, Joško Bonaći s Radio Dalmacije, Ivana Mišerić s Otvorenog radija i Frano Ridjan s HR2?

- Ja sam već počeo slaviti. Kada sam rekao da je već sama nominacija za mene velika čast, nisu to bile prazne riječi. Imat ću u povodu nominacije dvije proslave: jedna proslava će biti u krugu obitelji, a druga s odličnom ekipom Drugog programa Hrvatskoga radija - govori Turki, kojeg pitamo koje odlike po njegovu sudu mora imati dobar radijski voditelj.

- Talent, glas koji slušatelji vole, glas kojem slušatelji vjeruju i koji će ih zainteresirati za sadržaj koji ste pripremili. Uz to, nužni su i pristojnost i poštovanje prema slušateljima i sugovornicima te temeljita priprema i poznavanje materije o kojoj se govori u emisiji - kao iz puške odgovara voditelj za kojeg će, sigurni smo, glasati mladi talentirani sportaši iz taekwondo kluba Metalac u Zagrebu, gdje trenira njegov sin Luka (18), seniorski prvak Hrvatske i prvak Hrvatske U-21, koji je uz sve to od hrvatskog Taekwondo saveza primio i posebno priznanje za svoj rad i rezultate. Šalu na stranu, što Turki senior poručuje ljudima koji će glasati za njega?

OVDJE MOŽETE DATI SVOJ GLAS ZA ZLATNI STUDIO 2019

Slanje kupona

- Hvala svima koji vole slušati Drugi program Hrvatskoga radija, i to zbog odličnoga glazbenog izbora, ali i odličnih govornih sadržaja. Hvala svakom vašem čitatelju koji će odvojiti vrijeme za izrezivanje i slanje kupona te se odlučiti za mene, odnosno glasati za mene - kaže dugogodišnji promotor kvalitetne domaće glazbe, koji je tijekom dugogodišnje karijere radijskog urednika za svoj rad višestruko nagrađivan. Na koje je svoje poslovno postignuće u protekloj godini najviše ponosan?

- Posebno sam ponosan na dokumentarno-glazbeni serijal o kralju funka Dini Dvorniku koji je emitiran na HR2 u travnju i svibnju ove godine. Riječ je o osam emisija u kojima su najbliži suradnici i prijatelji, među ostalim, otkrili detalje kako su nastali njegovi legendarni hitovi, na koji je način Dvornik testirao svaku snimljenu pjesmu te zašto su neki od njegovih najboljih prijatelja željeli biti suradnici iz sjene.

U svakoj emisiji predstavljena je nova inačica jednoga hita Dine Dvornika, a njih su snimili njegovi prijatelji i glazbeni sljedbenici, danas jedni od najboljih domaćih izvođača plesne, klupske glazbe. Sve snimke objavljene su na vinilu i dio su glazbene akcije “Zimzeleno, a novo” - kaže Zlatko Turkalj Turki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:24