JEDNA OD FINALISTKINJA

MILA ELEGOVIĆ KAŽE DA JOJ JE DOSTA LUĐAČKOG VJEŽBANJA 'Pedeset mi je i gotovo je. Lani sam bila u minici, neću sad na Zlatni studio u bikiniju'

 Darko Tomaš

Lani je glumica Mila Elegović obukla najkraću minicu na svijetu kao opravicu za ulogu prezentera dodjele nagrade Zlatni Studio u kategoriji Kazalište, a ove je godine s druge strane, među finalistkinjama za najbolju kazališnu glumicu s nominacijom za ulogu gradonačelnice u Cabaretu Preko Veze Moruzgve i Kerempuha.

Ako je lani bila u minici, dakle, ove godine kao finalistkinja dolazi u bikiniju ili korzetu?

- Hahaha, nee. Bit će u svakom slučaju nešto pamtljivo. Reći ću Skoki što da učini, a on će opet reći “dobro, maco” - smije se glumica koja se, kaže, baš izvrsno provela na lanjskoj dodjeli.

Uživala u priredbi

- Lani mi je na dodjeli Zlatnog Studija, moram reći, bilo divno. Uživala sam u svakom momentu: u dogovorima s produkcijom, probi, dogovoru s dizajnerom Ivicom Skokom za najkraću minicu (doista se ne sjećam da sam prije ili poslije vidjela kraću), a i u lijepom osjećaju da kolegama, kazalištu Gavelli za “Rikarda III.” i Milanu Pleštini dajem u ruke nagradu. Bilo je jako glamurozno! - sjeća se lanjske dodjele u “Antonu Martiju”.

Za nominiranu ulogu gradonačelnice u “Cabaretu Preko veze” Ivana Lea Leme reći da, ne samo da joj je donijela finale Zlatnog studija, već joj je otvorila novu glumačku fazu koja je nastavak uloge dame noći u “Najstarijem zanatu” na sceni Kontesa Kazališta Komedije.

- Riječ je o razdoblju mojih uloga za koje mislim sa su “dramskije” od dosadašnjih. Protagonistice u “Cabaretu” su pored gradonačelnice, čistačica, ravnateljica i glumica. Ivan Leo Lemo pri radu je bio vrlo iskren, ubovši u rak-rane bolnih hrvatskih društvenih istina koje su i komične, gdje su svi arhetipovi i prototipovi izvrsno napisani. Moja je gradonačelnica poput svih nas; pokazuje naličje bijedne ljudskosti koju netko bolje, netko lošije, drži pod kontrolom. U predstavi razotkriveno, a sramno koje nas se otvoreno tiče, više puta učinilo je publici u parteru da se sama osjeća neugodno, naročito kada bi došlo do direktne interakcije, gdje su neki i vikali “nemojte mene” - govori o kazališnom životu Cabareta Ivana Lea Leme glumica inače zaposlena u kazalištu Komedija. U međuvremenu, luđački vježba, neumorno radi i pazi da pojede zalogajčić umjesto zalogaja.

‘Mila show’

- Izlazi mi pjesma “Ćilibar”, što je turski izraz za jantar, mislila sam pritom na oči boje jantara u muškaraca Orijenta, pa je i glazbeni materijal u istočnjačkom surf rocku i Mila stilu. U veljači moram Komediji isporučiti zagrebačku premijeru “Mila showa” koji je već bio u Opatiji, Kutini, Krapini, Stubičkim Toplicama. Riječ je o autorskom tekstu, sublimaciji show girl karijere, u kojoj sam zabavljačica, pjevačica, voditeljica i glumica, ali ponajviše zabavljačica. 50 mi je godina i moje je tijelo dosad uspjelo izgurati karijeru mjuzikl performera koju sam željela zaokružiti ovom autobiografskom predstavom. Zaokružiti, da, jer sam u završnoj fazi. Želim otići iz domene mjuzikl performera dok sam na vrhuncu, ne želim sa 65 godina u bikiniju biti na sceni. Moji mišići trenutno su u dnevnom fizičkom naporu da bih izgledala kako izgledam, i taj tempo namjeravam spustiti, ne zato da bih posve napustila mjuzikl, nego da se u njemu posvetim ulogama možda primjerenijim mojim godinama - zaključuje glumica Komedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 12:15