ZLATNI STUDIO

ZAPOSLENA GLUMICA I KULTNI BEND U FINALU Ona je glumila u prvoj hrvatskoj zombie komediji, a iza njih je sjajna godina sa 60-ak koncerata

 
 CROPIX

U kategoriji najbolje glumice glasovi publike u finale su odveli iznimno aktivnu glumicu Tihanu Lazović za ulogu u “Posljednjem Srbinu u Hrvatskoj”. U glazbenoj kategoriji, pak, omiljeni glazbeni veterani, Parni valjak, konkuriraju za grupu godine.

Tihana Lazović: “Uživala sam glumeći u prvoj hrvatskoj zombie komediji”
Beograd, Srbija, 280120. 
Glumica Tihana Lazovic.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
Peđa Milosavljević / CROPIX
Tihana Lazović

Tihana Lazović kao izvrsna se glumica dokazala u čitavom nizu projekata, za svoje je uloge višestruko nagrađivana najprestižnijim nagradama, a bila je i dio u Cannesu nagrađenog Matanićeva filma “Zvizdan”. Upravo je ulogom misteriozne Vesne u urnebesnom filmu Predraga Ličine “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” zaslužila nominaciju za najveću medijsku nagradu Zlatni studio za najbolju glumicu. Tihana ni najmanje ne skriva koliko ju je film oduševio već pri samom čitanju scenarija.

- To je uistinu jedan od rijetkih scenarija koje sam čitala i umirala od smijeha. Užasno mi je drago da je za Zlatni Studio nominiran i film, a ne samo ja kao glumica. Unatoč tome što se radi o horor komediji, on je jednako važan kao i ozbiljna drama jer odlično ocrtava situaciju na Balkanu i nabijen je inteligentnim humorom. Radi se o djelu rađenom s jako malim budžetom, no sam Peđa je izuzetno duhovit, a Hristina Popović je kraljica humora - prisjeća se Tihana.

A upravo ju je kolegica Hristina, koja igra jednu od glavnih uloga, posebno oduševila.

- Jako smo se smijali dok smo radili film. Hristinu sam upoznala upravo na setu i toliko me zadivila da bih je najrađe smanjila i držala doma u vitrini. Bilo je toliko dobro da se nadam - iskrena je glumica.

Kako kaže, to je jedini film tog žanra ikad napravljen u Hrvatskoj, pa je čitava ekipa tijekom rada na njemu i očekivala da publici bude pravo osvježenje.

- Mi smo guštali dok smo ga gledali, pa smo nekako znali da će tako biti i ostalima - naglašava.

Ovih dana Tihana se vratila s odmora na egzotičnoj Šri Lanki te još uvijek slaže dojmove.

- Mogla bih tamo ostati još barem tri mjeseca, pa već sad skupljam novce da i iduću zimu provedem u ljetnoj varijanti. Divna zemlja, divni ljudi i odmor u svakom smislu - rekla je glumica koja je nedavno

u Beogradu sam snimala seriju ‘Tajkuni’, u kojoj ima jednu od glavnih uloga.

- Nekako u isto vrijeme s premijerom “Tajkuna” izlazi i treća sezona ‘Novina’, a gledat ćete me i u novom filmu Dade Matanića ‘Zora’, u kojem opet igram s Krešom Mikićem. Snimam i jedan film i seriju, ali o tome ću pričati kad bude vrijeme - najavila je Tihana.

Parni valjak: Iza njih je sjajna godina sa šezdesetak koncerata

Jedan od naših najdugovječnijih, najuspješnijih i svakako najpopularnijih bendova, Parni valjak, bez previše iznenađenja, ušao je u finale Zlatnog Studija za grupu godine. A prošla je godina za njih bila itekako uspješna, ispunjena rasprodanim koncertima, gostovanjima u Europi i Sjevernoj Americi. Uspješan niz nastavljaju i dalje. Dapače, ekipu Parnog valjka 18. travnja očekuje veliki koncert u zagrebačkoj Areni, što će, bez sumnje, biti poslastica za njihovu vjernu publiku svih generacija.

- Jako mi je drago da smo ušli u finale Zlatnog Studija i da nas nakon dugo vremena, nadamo se, očekuje jedna tako velika nagrada kakva je Zlatni Studio. Super je što smo ušli u finale - na početku razgovora naglasio je legendarni pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski.

Iza njih je oko 60-ak koncerata koje su prošle godine odradili u sklopu njihove aktualne turneje “Runda 44”.

- Sve smo uspješno odsvirali. Prošla je godina bila uistinu prekrasna i nadam se da će takva biti i ova. Uskoro nas očekuju Sarajevo, Novi Sad pa Zagreb, a Arena je već gotovo rasprodana. Osjećamo se kao u cvijetu mladosti - priča Aki.

Njihov aktualni album “Vrijeme”, objavljen i na vinilu, nagrađen je višestruko i u regiji, ali i na domaćem terenu, a dobitnik je i diskografske nagrade za najprodavaniji album godine.

- Sve te nagrade su sjajne, ali ipak je u cijeloj priči najvažnija publika - ona je ta čija se ocjena računa i nama najvažnija nagrada - iskren je Rahimovski.

U prošloj godini svakako treba istaknuti američku turneju benda, čiji su koncerti uglavnom bili rasprodani.

- Bilo je izvrsno u Sjevernoj Americi, a rasprodani su nam bili i koncerti u Njemačkoj, Nizozemskoj i Švedskoj. Toliko smo zadovoljni američkom turnejom da se ove godine vraćamo odraditi njih još nekoliko na Zapadnoj obali - najavljuje.

Kao ključ njihova uspjeha koji traje desetljećima, Aki ističe pošten rad i iskrenost prema publici, za koju je već u pripremi i novi album.

- Hus je neiscrpan, tako da bi na ljeto mogao izaći i novi album jer već je pun novih pjesama. A na ljeto ćemo malo i usporiti s koncertima, jer ljetni nam je odmor postao gotovo pa zakon, a prije toga ulazimo u st udio - ispričao je Rahimovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:06