OBUZELE GA EMOCIJE

ANDRIJA JARAK OTKRIO KOJA GA TO USPOMENA IZ RATNOG DUBROVNIKA VEŽE ZA OLIVERA Novinara je '91. ganula gesta pjevačke legende: 'Skamenio sam se...'

AUTOR:
  • Klara Rožman,
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 28.02.2018. u 23:45

 • HRT / CROPIX

  Andrija Jarak i Oliver Dragojević

  Reporter Nove TV, Dubrovčanin Andrija Jarak, u utorak je na prvoj dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio nagrađen kao najbolji televizijski novinar, a u svojoj se emocijama nabijenoj zahvali u izravnom prijenosu posebno obratio Oliveru Dragojeviću, legendarnom pjevaču koji se također našao među laureatima, ali nije mogao prisustvovati svečanoj dodjeli.

  - Emotivno sam izuzetno vezan za njega, nije prilika ni mjesto da objašnjavam, radi se o Dubrovniku '91. Dragi Olivere, želim ti sve najbolje, takvi ljudi trebaju Hrvatskoj, ti si ponos Hrvatske i dokaz da nitko nema srce poput Hrvatske, rekao je Jarak, stvarajući, dakako, mnogima 'upitnike iznad glava' na što se točno ovo sjećanje odnosilo.

  Odgovor je dijelom stigao u emisiji INMagazin Nove TV, koja je u svojem opširnom izvještaju sa svečane dodjele u srijedu otkrila o čemu je riječ.

  - Ratne 1991. u opkoljeni se Dubrovnik moglo ući samo s mora. Na jednom od brodova, koji su u Grad dostavljali humanitarnu pomoć neophodnu za preživljavanje stanovnika, bio je i Oliver Dragojević. Pjevač se s broda iskrcao s bocom plina u rukama, kojeg je Dubrovniku u to vrijeme više nego nedostajalo. Na simboličan način Oliver je poručio da nema predaje, otkrila je Nova TV navodeći da je tom Oliverovom činu svjedočio i Jarak.

  Sam Jarak je za Jutarnji iznio dodatne detalje. On je ratne '91. kao jedan od hrvatskih branitelja bio zadužen za osiguranje luke Gruž u svom Dubrovniku.

  - Bilo je to ratno doba, a ja nikad neću zaboraviti jutro kada je s broda Slavija u smeđoj jakni i sa sunčanim Ray Ban naočalama s broda sišao Oliver noseći u rukama humanitarnu pomoć za Grad. Došao je do mene i rekao: ‘Alo, momak, kako si’. Ja sam se skamenio, jer nisam mogao vjerovati da mi se uistinu obraća veliki Oliver. Njegov dolazak nama je u tim danima značio više nego da nam je u pomoć došla F 16 eskadrila - prisjeća se Jarak.

  Izdvajamo