ZLATNI STUDIO

GORAN BOGDAN NOMINIRAN JE ZA ULOGU SVEĆENIKA U FILMU 'AGAPE' Studio je prilog mog djetinjstva, nagrada bi me oduševila

 Davor Pongracic / CROPIX

Za Gorana Bogdana, jednog od naših najzaposlenijih i najsvestranijih glumaca, koji izuzetno uspješno gradi i inozemnu karijeru, 2017. bila je jedna od najboljih godina u karijeri. Svojom ulogom svećenika u filmu Branka Schmidta “Agape” svrstao se u kategoriju naših najboljih glumaca, za što je, u biranom društvu, i nominiran za nagradu Zlatni Studio.

- Izuzetno mi je drago zbog nominacije za najboljeg glumca, ali i zbog toga što je pokrenuta nagrada Studija, priloga koji pamtim još iz ranog djetinjstva, kao obavezno štivo u našoj kući, svakog tjedna. S vremenom sam i ja postao dio Studija, a čitam ga i dalje redovito svakog petka - kaže glumac.

Konkurencija je, tvrdi, izvrsna i svatko od nominiranih zaslužio je nagradu.

- Ponosan sam što sam nominiran sa svojim prijateljima i kolegama, redom vrsnim glumcima. Nisam pogledao sve filmove, ali sudeći po onima koje jesam, svi su s punim pravom nominirani. Drago mi je da sam u tako dobrom društvu - naglašava Bogdan.

Ulogom u filmu “Agape” i sam je vrlo zadovoljan, a rad na tom projektu Branka Schmidta jedno je od njegovih najupečatljivijih ostvarenja.

Mračne teme

- “Agape” je izvrstan film. S Brankom Schmidtom bilo je pravo zadovoljstvo surađivati, a na tom filmu jako smo dugo radili. Film je to koji jako hrabro propitkuje neke teme koje često ostaju u mraku i njima se rijetko tko usudi baviti. Samim time taj je film, ali i moja uloga posebna u mojem glumačkom opusu i drago mi je da mi je donijela nominaciju - objašnjava Goran Bogdan.

Nakon glavne uloge u hvaljenoj britanskoj seriji “Posljednje pantere”, gdje je snimao u društvu svjetskih glumačkih zvijezda, lani je Goranu uslijedio pravi glumački angažman iz snova, u nagrađivanoj i jednoj od najpopularnijih svjetskih serija “Fargo”, nastaloj prema filmu braće Coen. Iskustvo sa seta treće sezone “Farga”, gdje je glumio uz bok Ewana McGregora, smatra najvećim uspjehom u 2017., koju je obilježila i uloga u filmu “Senke nad Balkanom”, gdje se našao u ulozi slavnog revolucionara i ruskog obavještajca Mustafu Golubića.

Festivalska godina

- Iza mene je uistinu burna godina u kojoj je najveći uspjeh sigurno uloga u nagrađivanoj seriji ‘Fargo’. Super smo u regiji prošli i s filmom ‘Senke nad Balkanom’, što je također bilo veliko zadovoljstvo snimati. Bila je to i festivalska godina u kojoj sam obišao mnogo značajnih filmskih festivala. U svakom slučaju, iza mene je godina za pamćenje - tvrdi uspješni glumac.

Ove godine Bogdan je već u novim projektima koje, zasad, želi zadržati za sebe, a posebno se veseli povratku u svoje matično kazalište i novim izazovima na daskama koje život znače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:26