OPĆA OPASNOST

'Grupa smo četvrt stoljeća, bilo bi lijepo napokon biti i grupa godine'

 Foto: Ranko Šuvar / CROPIX

Iskreno, iznenadilo nas je kad smo pročitali da smo nominirani za nagradu Zlatni Studio u kategoriji za najbolju grupu godine.

Ali, iznenadilo nas je samo malo, jer mi smo grupa već dvadeset i pet godina pa bi ove godine mogli biti i grupa godine. To samo znači da se svaki trud na kraju isplati. Ovo je nominacija tek, ali za nas velika stvar - govore glazbenici iz grupe Opća opasnost. Koliko im znače nagrade?

Na pravom putu

- Vjerujem kao i svakome tko se zauzima za svoje stavove i uvjerenja, a to je u ovom našem slučaju glazba kojoj smo se posvetili sve ove godine. Puno nam znači kada netko nagradi naš trud. To je potvrda da smo na pravom putu koji smo si mi odredili još prije četvrt stoljeća - ističe frontmen benda Pero Galić čija će grupa proteklu godinu pamtiti po brojnim koncertima koje su imali.

- Bilo je puno nastupa, a to znači i puno susreta s ljudima koji vjeruju u nas i vole naše pjesme. Posljednji singl ‘Kriva si’ koji je izašao 2017. godine je jako dobro prihvaćen kod publike, ali i na radijskim postajama pa smo među deset ‘najvrćenijih’ na Narodnom radiju, ako se smijem malo pohvaliti. Bila je to radna i jako vesela godina. Izašla nam je i kompilacija ‘Greatest hits collection’, puno lipih stvari - smije se Pero Galić, čija Opća opasnost ima velike planove i za ovu godinu.

Slavonska proslava

- Naša nova pjesma već je u pripremi, a i još nekoliko novih tema se obrađuje. Veselimo se snimanju, a i nastupima. Čini nam se da će i ove godine biti radno i veselo. Uglavnom, kako mi to volimo reći: ‘Stare staze sad se gaze’. Stiže Opća opasnost - kažu glazbenici koji jako dobro znaju kako će proslaviti nagradu Zlatni Studio, naravno, ako naši čitatelji u kategoriji za grupu godine najviše nagrada dodjele Općoj opasnosti.

- Ako se dogodi i pobjeda, odnosno ako osvojimo nagradu, onda ćemo po dobrom starom slavonskom običaju uz malo meze i čašicu razgovora slaviti i nazdravljati do sutra. Ali, bit će nam to i poticaj za neke nove pjesme i neke nove snove - poručuje Pero Galić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:55