NAJBOLJI FILMSKI GLUMAC

JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ O NOMINACIJI ZA ZLATNI STUDIO 'Počašćen sam. Snimali smo u ekstremnim uvjetima, temeprature polarne, a mi bez odjeće'

 
 Berislava Picek / CROPIX

Lijepo je da tako velik medij, koji je jedan od najčitanijih, pokrene takvu inicijativu. Već je i sama nominacija priznanje”, kaže Janko Popović Volarić o nominaciji za Zlatni Studio, koju je zaslužio ulogom Nike, senzibilnog, urbanog homoseksualca koji se tijekom posjeta rodnom gradiću suočava s neodobravanjem oca, prezirom zajednice i oštrom, hladnom zimom, a kojeg je utjelovio u “Goranu” Nevija Marasovića.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Kompleksno

Kako stoji u obrazloženju nominacije stručnog žirija Studija, “Janko Popović Volarić taj lik utjelovljuje sa smjesom lomnosti, temperamenta i gnjeva.”

“Već sam prije dosta radio s Nevijem pa je tako došlo i do ove suradnje, iako prvotno nije bilo planirano da ću ja igrati tu ulogu. Nas smo dvojica puno razgovarali o liku i odlučio sam prihvatiti ponudu”, prisjeća se Popović Volarić, koji trenutačno punom parom radi na snimanju serije “Čista ljubav”, koja se emitira na Novoj TV. Kako kaže, uloga koju je odigrao nije bila nimalo jednostavna: “Lik je vrlo kompleksan u smislu njegova emocionalnog sklopa, a i uvjeti u kojima smo igrali bili su ekstremni - temperature su bile polarne, a bilo je scena koje su se snimale bez odjeće.

Gorski Kotar

Unatoč tome, bio mi je čisti gušt glumiti u tom filmu koji je, barem po mojem sudu, odličan”, objašnjava glumac, čije su golišave scene vjerojatno bile najbolja reklama filmu - snimke su u javnost izašle i prije premijere samoga filma te poharale internet. Osim specifičnosti njegove uloge, Popović Volarić kaže da je “Goran” poseban i po atmosferi koja vlada u filmu, a zbog kojeg su ga mnogi uspoređivali s “Fargom”: “Gorski kotar je dao posebnu notu cijelom projektu, a koscenarist iz Norveške također je pridonio tome da se postigne određeni skandinavski štih.”

Kod glumca su oduševljenje izazvali i kolege s kojima je igrao u filmu: “Cast je bio odličan, nevjerojatan. Radi se o gotovo svim najboljim glumcima srednje generacije”. S nekima od njih nedavno je ponovno surađivao, i to opet na filmu Nevija Marasovića u kojem igra glavnu ulogu. “Comic Sans” komedija je u kojoj je Popović Volarić utjelovio zagrebačkog dizajnera Alana koji nakon nekoliko životnih krahova odlazi na Vis. U filmu, među ostalim, glume Alma Prica i Nataša Janjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:26