NAJVEĆA MEDIJSKA NAGRADA

JE LI TENA NEMET BRANKOV IZNJEDRILA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU? 'Preporuka Nataše Janjić pomogla mi je da dobijem ulogu u 'Trampolinu'

 
Tena Nemet Brankov, kazališna i filmska glumica
 Darko Tomas / CROPIX

Mlada, 24-godišnja glumica zagrebačkog kazališta Gavella Tena Nemet Brankov nominirana je za najbolju žensku ulogu u filmu “Trampolin”, ali i u kategoriji najbolje novo lice u kazalištu. Potonju je zaradila za više uloga u predstavi “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” u Gavelli.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

U objašnjenju žirija stoji kako je ova glumica opravdano dobila Zlatnu arenu u Puli za sporednu ulogu. U filmu Zrinke Matijević Veličan sjajno igra Niku, djevojku koja je u razdoblju osamostaljenja od roditelja, ima dečka, ali pritom ima dovoljno razumijevanja za one mlađe od nje koji će se uskoro naći u njezinoj situaciji. Dočarala je zanimljiv spoj odlučnosti i ranjivosti, kakav se posljednjih godina rijetko viđa u domaćoj kinematografiji.

divlja i nježna Što se tiče uloga u predstavi, žiri je smatrao kako ona ima sve pa i više od onog što je za umjetnicu na početku karijere potrebno: ljepotu, stav, seksepil, dar za glumu, nešto divlje, nešto nježno i nešto melankolično. Te svoje metaforički rečeno sastojke vješto je miješala u više uloga u predstavi redatelja Paola Magellija “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja”. Glumica je neustrašiva i sirova, što se rado viđa u našem hrvatskom, pomalo uškopljenom kazalištu, osobito među mladim ljudima koji kao da su, iz generacije u generaciju, sve pripitomljeniji i sve manje hrabri.

Tena kaže kako je ulogu u filmu za koju je nominirana dobila na preporuku. Naime, njezina je kolegica Nataša Janjić redateljici Matijević Veličan rekla kako smatra da bi ona bila prava osoba za tu ulogu. Ona je došla na jednu predstavu u kazalište, vidjela način na koji glumi i odlučila da je to upravo ono što treba imati osoba koja igra Niku. Tena je njezinu ponudu da glumi prihvatila s oduševljenjem.

rad s idolima - Imala sam tremu dok smo snimali i to najviše zato što sam radila sa svojim idolima. Glumila sam sa zaista velikim glumcima, onima koji su mi bili uzor i cijelo sam vrijeme bila svjesna koliko imam čast biti u istom filmu kao i svi oni - kaže Tena.

Što se same uloge koju tumači tiče, ističe kako joj se odmah svidjelo što tumači lik koji je borben, pametan i strastven. - U nekim me sitnicama Nika podsjeća na mene samu u pubertetu - priznaje glumica.

Obje nominacije su je jako iznenadile, priznaje, i zahvalna je što ju je žiri primijetio. Toliko je bilo dobrih ostvarenja njezinih kolega da nije ni pomišljala da će baš ona biti nominirana. Međutim, to se ipak dogodilo, zbog čega je jako sretna.

- Posebno sam zahvalna što sam u ovoj kategoriji nominirana s četiri velike glumice: Ninom Violić, Natašom Janjić, Darijom Lorenci i Lucijom Šerbedžijom. Već sama činjenica da sam se našla u tom društvu je ogromna čast - kaže Tena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:17