NOMINIRANA ZA PJEVAČICU GODINE

MIA DIMŠIĆ O TRENUTKU KADA JE SAZNALA... 'Naravno da je sve moguće, ali ipak kada vidiš da si pored Josipe Lisac, to te ipak ostavi bez teksta'

 
 Emica Elvedji / HANZA MEDIA

“Bilo je to jedno od ljepših buđenja u posljednje vrijeme”, riječi su kojima je naša mlada, ali već sada izrazito uspješna kantautorica Mia Dimšić opisala spoznaju da je nominirana za nagradu Zlatni Studio u kategoriji Pjevačica godine.

- Vijest o tome dočekala me na mobitelu čim sam se u petak probudila. Mama je, naime, to vidjela u Studiju, uslikala je stranicu i poslala mi fotku. Što reći? Stvarno prekrasno buđenje, osobito kada sam vidjela imena ostalih pjevačica koje su nominirane. Doista velika i iznimna čast, ali i zadovoljstvo - istaknula je mlada Osječanka, čija karijera od prve pojave na sceni ide uzlaznom putanjom i koja će 2017. godinu sasvim sigurno pamtiti kao definitivnu potvrdu svoje iznimne darovitosti i kvalitete country izričaja koji je hrvatskoj estradi očito silno nedostajao.

Magistrica

Njezine pjesme bile su apsolutni hitovi prošle godine, pa tako primjerice “Sunce, oblak, vjetar” tjednima nije silazila s vrha HR Top 40. Dodamo li tome da je Mia u rujnu prošle godine diplomirala na Filozofskom fakultetu u Osijeku i stekla zvanje magistre engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti, zbog čega su sasvim sigurno najsretniji njezini roditelji, jasno je da njezine riječi o “jednom od ljepših buđenja u posljednje vrijeme” daju dodatno na težini i nagradi Jutarnjeg lista.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

- Na tome vam mogu samo čestitati. Doduše, čula sam da se priprema jedna nova nagrada, ali nisam mislila da ću biti u konkurenciji pa me ipak na određeni način iznenadilo i ostavilo bez riječi. Općenito, čini mi se da je to jedna od najjačih kategorija s obzirom na to da su nominirane četiri dame s iznimnom karijerom. Meni je velika čast uopće biti u tom društvu, posebno jer sam daleko najmlađa - istaknula je Mia te dodala da se ne nada nagradi.

Nove pjesme

- Iskreno, ne nadam se nagradi, i to bez ikakve lažne skromnosti, ali sama činjenica da sam nominirana, da ću biti na toj dodjeli za mene je velika stvar. Naravno da je sve moguće, ali očekivati nagradu u takvim izborima uvijek je varljivo. Svjesna sam da je iza mene predivna godina, s puno referenci, ali ipak kada vidiš da si pored Josipe Lisac, to te ipak ostavi bez teksta - poručila je mlada Osječanka, koja ima puno ciljeva i u ovoj godini.

- Svakako ću na proljeće objaviti zadnji singl s debitantskog albuma i time ću zatvoriti tu priču. Osjećam da je vrijeme da najesen krenem s novim autorskim pjesmama, što me iznimno veseli i baš sam nekako euforična zbog toga - zaključila je Mia i dodala da u ovoj godini zasad ne planira nastupe na festivalima, ali ne isključuje da nešto dođe spontano, kao što je prošle godine neplanski otišla na Splitski festival i za “Sunce, oblak, vjetar” dobila nagradu za najbolju pjesmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:01