HLADNO PIVO

PANKERI IZ GAJNICA OVE GODINE SLAVE '30. ROĐENDAN' 'Drago je da ste nas se sjetili, konkurencija je jaka, ali mi smo prekaljeni borci'

 Boris Kovačev / CROPIX

Među nominiranima za grupu godine za nagradu Zlatni Studio našli su se i omiljeni pankeri iz Gajnica, Hladno pivo, koji slave 30 godina iznimne karijere na domaćoj glazbenoj sceni, a 2017. bila je samo jedna u nizu godina u kojoj je popularni bend redao uspjehe.

- Jako nam je drago da ste nas se sjetili, iako nismo očekivali nominaciju jer smo tek krajem godine objavili našu slavljeničku kolekciju “30 godina - Greatest hits”. Naravno, tu je i duet s Josipom Lisac s našom pjesmom “Soundtrack za život”. Posebno smo sretni zbog nominacija jer je to ujedno promocija naših rođendanskih koncerata 2. i 3. ožujka, od kojih će prvi biti pravi “old school” nastup s našim punk počecima s prvih albuma, a drugi presjek najvećih hitova koji su nam obilježili karijeru i na kojem će nam se pridružiti i Josipa Lisac - ispričao je frontmen Hladnog piva Mile Kekin.

Aktivna godina

Kad je riječ o konkurenciji za grupu godine, u kojoj su se našli i Parni valjak, Psihomodo pop, Vatra i Opća opasnost, Mile je napomenuo kako ne bi komentirao druge jer svi redom dugo traju na sceni.

- Čini mi se da se tu nagrađuje i postojanost. Trebala bi biti i nagrada za mlađe izvođače jer ovo su sve prekaljeni borci - našalio se Kekin.

A kad je prošla godina u pitanju, Hladno pivo ima se čime pohvaliti jer 2017. za bend je bila itekako aktivna.

Suradnja s Josipom

- Kad su lijepe stvari u pitanju, to je 40-ak koncerata koje sam imao s bendom, a one manje lijepe događaje potisnuo sam uz pomoć svojeg psihijatra. Tu je i singl “Reno 4” kojim najavljujem solo album i to je moj osobni uspjeh. Tu je i naš duet s Josipom Lisac za “Soundtrack za život” za koji je upravo izašao i spot.

Moram zahvaliti redatelju Neviju Smajiću, koji je napravio izvrstan posao, ali i Josipi Lisac koja je strastvena profesionalka - u svojem je stilu prokomentirao Kekin.

Kad je Hladno pivo u pitanju, i ova će godina, barem njezina prva polovica, biti poprilično zatrpana događanjima, a u drugom će se dijelu godine Mile Kekin posvetiti izletu u solo vode.

- Prva polovica ove godine bit će posvećena Hladnom pivu i imat ćemo velike koncerte u svim većim gradovima regije. U drugoj ću polovici utihnuti kao Hladno pivo jer objavljujem solo album. Nakon toga ćemo vidjeti kamo dalje - najavio je Mile Kekin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:30