TAMARA LOOS

POPULARNA RADIJSKA VODITELJICA KOJA VODI JUTARNJI SHOW 'Živim kao vojnik, ustajem svako jutro u 4.30, to je vojnički tempo'

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Naravno, jako mi je drago zbog nominacije. Uvijek postoji ta sumnja jesam li je zaslužila, ali pretpostavljam da je to vječno pitanje svakog čovjeka, bez obzira na profesiju.

Ipak, činjenica je da gotovo deset godina u eteru ima svoju težinu i donosi veliko iskustvo. Bez obzira na eventualno osvajanje nagrade, i sama ova nominacija pruža mi dovoljno zadovoljstvo i potvrda je moje uspješnosti u radu, pogotovo kad znam tko sjedi u žiriju. Znate onu, ponekad je važno tko nešto govori, a ne što govori - komentirala je svoju nominaciju Tamara Loos čiji je glas gotovo zaštitni znak Antene Zagreb, postaje na kojoj radi već godinama.

Kako je uz nju u drugoj kategoriji nominirana i Antena, na pitanje o reakcijama bližnjih i njezinih kolega Loos se prvo nasmijala.

Svi su dali glas

- Lijepo su reagirali. Odmah su išli glasati. Moj rad je često rezultat uključenosti i truda kolega koji su po prirodi svog posla u drugom planu, tako da je moja nominacija i za njih svojevrsna zadovoljština.

Činjenica da je, osim mene, nominirana i radiopostaja na kojoj radim govori u prilog tome da nije isključivo moj rad prepoznat kao dobar, nego i rad svih mojih kolega koji stoje iza programa Antene Zagreb - ističe Loos.

Ove godine proslavit će i svoju desetu obljetnicu na Anteni. Posljednje tri godine radi u Jutarnjem showu što je, kada je radio u pitanju, udarni, elitni termin.

- Mislim da svatko tko ustaje od ponedjeljka do petka u 4.30 može reći da mu je tjedan naporan. To je vojnički tempo, režim koji zahtijeva disciplinu. Nema gledanja filma na televiziji koji počinje u 21 sat, nema kasnih izlazaka, kino dolazi u obzir eventualno u 17. Na kraju tjedna već sam toliko iscrpljena da ne znam gdje sam. Iz nekog razloga nikad ne odrijemam tijekom dana. Dođem s posla, obavim špeceraj, prošećem psa, odem po Veru u vrtić, družimo se do navečer pa na spavanac i onda sve ispočetka. S tim da uz to petkom radim priloge za HRT-ovu emisiju “Daj pet(ak)” - objašnjava Loos.

S televizijom, a ne s radijem, krenula je zapravo njezina karijera. Prvo je radila u “Briljanteenu”, pa u Dječjem programu, a potom su slijedile Dora, Opatija i Green Room sa Zlatom Muck.

Veliki angažman

- U to vrijeme s radom je krenula Antena Zagreb, a tako i naš angažman tamo. Radio ili televizija kod mene nikad nije bila stvar odabira, stizala sam uvijek oboje, i to uz fakultet. Ali, nekako s godinama baza mi je postao upravo radio.

U mom slučaju, ne mojim odabirom, televizija je bila nestalnija, njoj sam se vraćala u raznoraznim projektima i uvijek me to veselilo, ali radio mi je bliži jer tamo ne nastupam ni kao voditeljica, ni kao reporterka, ni kao prezenter nekog sadržaja, nego kao ja onakva kakva jesam taj dan. Slušatelji dobiju od mene isto što i moji ukućani - rekla je Tamara Loos.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:26