OMILJENI ROKERI

POPULARNI BEND VATRA 'Ako osvojimo nagradu, napravit ćemo najbolji tulum. Ipak smo mi Slavonci'

 Davor Žunić / CROPIX

Ugodno smo iznenađeni nominacijom za novoosnovanu nagradu Studija Jutarnjeg lista. I drago nam je što smo nominirani u više nego ugodnom društvu - kažu glazbenici iz grupe Vatra koji su nominirani u kategoriji za najbolju grupu godine.

Podsjetimo, nakon dvije godine pauze Vatra je 2017. objavila novi singl “Sekvoje” i najavila deseti album, kojim želi “stvoriti novi glazbeni planet, a opet ostati u svojoj vatrenoj galaksiji”. Članovi benda koji je nedavno proslavio punoljetnost kažu da ne bi imali ništa protiv osvajanja Zlatnog Studija.

Novi Zemljanin

- Vjerujem da niti jedan autor ne sklada pjesme zbog nagrada, ali ako se već dogode, sigurno je da neću imati problem s njima, a obećajem da ću čak tu i tamo pobrisati prašinu s njih - u šali kaže frontmen benda Ivan Dečak, koji će proteklu godinu pamtiti po tome što je drugi put postao tata. Podsjetimo, nakon njegove ljubimice, 3,5-godišnje kćeri Dite, njegova partnerica Nina Celio-Cega na svijet je u lipnju donijela Lea.

- Prošle godine na planetu nam se pridružio još jedan Zemljanin. Postao sam otac drugi put pa ću godinu prije svega pamtiti po Leovu dolasku. Iste godine objavili smo i naš prvi live album ‘Akustik u Lisinskom’, a paralelno s mnogobrojnim koncertima, počeli smo s radom na novom albumu i objavili najavni singl ‘Sekvoje’ - podsjeća Ivan Dečak, koji otkriva i što nam Vatra priprema u ovoj godini.

Duet s Massimom

- Uskoro, 2. veljače, izlazi drugi singl s našeg nadolazećeg, 10. albuma. Riječ je o duetu s Massimom Savićem, pjesma se zove ‘Nama se nikud ne žuri’, a ja ne mogu dočekati da je podijelim sa svima vama i osjetim povratne informacije publike.

Pjesmu ćemo uživo izvesti i na koncertu u Spaladium Areni, gdje nastupamo na Valentinovo kao Massimovi gosti - otkriva glazbenik, koji priznaje da će sa svojim bendom žestoko proslaviti osvoje li Zlatni Studio.

- Kako ćemo proslaviti eventualno osvajanje nagrade? Nemojte se brinuti, mi smo Slavonci, i ako nešto znamo raditi najbolje na svijetu, onda su to tulumi. Ako mi ne vjerujete, pitajte moje kolege - kroz smijeh govori frontmen Vatre Ivan Dečak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:14