NOMINIRAN ZA GLAS GODINE

ROBERT FERLIN 'Tužibaba odlično ide već 27 godina, u njoj ću dočekati i mirovinu. A sve je krenulo kad sam jednom čekao red u ambulanti...'

 
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

“Krećemo s predizbornom kampanjom za našeg kandidata - svi glas za Ferlina, ajmooooo...!”, pozvali su duhovito na službenoj Facebook stranici HRT - Radio Rijeka slušatelje da daju glas njihovom kolegi koji je jedan od pet nominiranih za prvu nagradu Zlatni Studio u kategoriji Radijski glas godine.

- Nije mi to prva nominacija u životu, no uvijek vam je drago kada vas se na taj način sjete. Moje kolege i prijatelji, a nadam se da tu nije bila u pitanju neka lažna poza, kažu mi da sam i zaslužio tu nominaciju. Ja to, naravno, sam za sebe ne mogu reći, ali moram priznati da sam sretan što sam je dobio upravo zbog emisije “Tužibaba” - odgovara u svom stilu Robert Ferlin.

Reski humor

A “Tužibaba” se emitira već punih 27 godina. No sam Ferlin kaže kako se nada da nije nominiran zbog staža emisije, nego zbog kvalitete. Pokrenuli su je Alen Čemeljić i Robert Ferlin 1991. godine, da bi 1994. Ferlin preuzeo i njezino vođenje. Koncept emisije koja ide svaki petak u 9.15 sati na programu Radio Rijeke izuzetno je jednostavan, a zahvaljujući Ferlinovu reskom humoru, kada pozivi nisu preozbiljni i vrlo zabavan.

Ukratko - “Tužibaba” omogućuje svim “običnim smrtnicima da se lakše uhvate u koštac s raznoraznim službama i institucijama. Tko radi loše, njega tužimo, tko je dobar, pohvali ga se...”

Mali čovjek

- Ideja o takvoj emisiji kolegi Alenu Čemeljić i meni pala je sasvim slučajno na pamet. Konkretno, jednom prilikom čekao sam svoj red u ambulanti, bila je velika gužva i jedna gospođa, ‘mrtva-hladna’, samo je produžila doktoru ne obazirući se da nije na redu. Ja sam šutio, no pobunio se neki čovjek, izgovorio sve što je i meni bilo na pameti, ali nisam to na glas izgovorio. I upravo zato odlučili smo pokrenuti emisiju u kojoj će ‘mali čovjek’ moći dići svoj glas protiv svih onih bezobraznih, bahatih i neodgovornih - objašnjava Ferlin. A u emisiju se javljaju građani s doista raznoraznim problemima, čak i samo da se požale na bezobraznog konobara ili jednostavno da bi ih netko saslušao, kao što je to nedavno bio primjer kada je Ferlina nazvala jedna slušateljica čiji je suprug dobio otkaz prije par dana, a ona još prije dvije godine.

- I što sada? Pomoći joj nisam mogao, ali mi je ta gospođa rekla da je njoj već dovoljno što se uspjela nekome požaliti. Ima i vrlo nezgodnih situacija, pa je tako jedan prodavač dobio otkaz nakon žalbe mušterije da je bio pijan na radnome mjestu. A onda sam se ja morao ispričavati njegovoj supruzi - priča Ferlin. Zbog “Tužibabe” je dva puta završio i na sudu. Hoće li u njoj dočekati i mirovinu?

- U nekoliko navrata razmišljali smo čak da je ukinemo, da ljudima ponudimo nešto novo, a slušatelji su nas dočekali kontra zahtjevom - produžite je! Nema tu recepta, radim je s guštom , tako da ću vjerojatno uz nju dočekati i mirovinu - rekao je na kraju Ferlin.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:22