STUDIO I NOVI MODNI FENOMEN

ZA HRVATSKE ZVIJEZDE TOPLESS JE BIO REZULTAT PUKE DOSADE DIZAJNERA Legendarna voditeljica bila je prekonzervativna za novi 'polubikini'

 

Sredina je 60-ih. Svijet tresu Vijetnamski rat i seksualna revolucija.

Godine su to velikih liberalizacija u svakom pogledu, era “buntovnika bez razloga”. A tjednik Studio bavio se svim temama tog vremena, pa i škakljivim pitanjem toplessa koji je također isplivao kao trend tog razdoblja. Pod naslovom “Topless: Da i ne”, u tekstu sada starom više od 50 godina, Studio donosi vijest o “polubikiniju, pomodnoj novosti iz SAD-a” koja još uvijek uzbuđuje duhove. Radi se, naime, o novom kupaćem kostimu koji je osmišljen kao jednodijelni, ali se njegov gornji dio zapravo svodi na dvije trakice koje služe više kao ukras.

Oko te teme razvila se velika polemika, istupile su i svjetske zvijezde poput Romy Schneider koja ga je smatrala “nepotrebnim”, dok je Vivien Leigh bila jedna od rijetkih glumica koja je izjavila da bi nosila topless. Valjalo je onda doznati i što misle naše zvijezde. Legendarna HRT-ova spikerica Gordana Bonetti rekla je kako se “boji da je prekonzervativna kada kaže da je to s “toplessima” prevršilo svaku mjeru”.

- Ja sam za bikinije, za to da tijelo bude izloženo suncu, ali topless, odlučno ne - bez uvijanja je izjavila Bonetti.

Naša estradna diva, tada još na početku svoje plodne karijere, bila je još odlučnija.

- Topless kostimi plod su dosade i pomanjkanja senzacija, čega su se vjerojatno plašili modni kreatori za ljeto 1964. - rekla je Gabi Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:11