NAPOKON NAŠLI VODITELJE

Alec Baldwin i Steve Martin novi domaćini dodjele Oscara

Filmska je akademija imala problema u izboru voditelja, odbili su je Hugh Jackman, Ben Stiller i Robert Downey Jr.
 AP

LOS ANGELES - Tradicionalna dodjela filmskih nagrada Oscar dobila je novi voditeljski par. Najveću svečanost svjetske filmske kulture, 82. po redu, ove će godine voditi glumački par Steve Martin i Alec Baldwin, objavili su danas producenti priredbe Bill Mechanic i Adam Shankman.

- Smatramo kako su Steve i Alec savršen voditeljski par za dodjelu Oscara. Steve ima potrebno iskustvo jer je već bio vodio svečanost, a Alec će donijeti nešto novo i zanimljivo te malo osvježiti dodjelu - objasnio je Shankman.

Poznati je komedijaš Steve Martin bio domaćin 73. i 75. dodjele Oscara dok je njegov glumački kolega Alec Baldwin za tu prestižnu nagradu bio nominiran 2003. godine za sporednu ulogu u filmu The Cooler.

- Drago mi je što ću Oscare voditi sa svojim zakletim neprijateljem, Alecom - našalio se Steve dok je njegov suvoditelj bio nešto ozbiljniji.

- Ne sviram bendžo, ali sam oduševljen što će biti suvoditelj dodjele, to je prilika života - rekao je Baldwin aludirajući na glazbene vještine svog voditeljskog partnera.

Filmska je akademija imala velikih problema u izboru ovogodišnjih voditelja te najveće filmske nagrade. Naime, nakon što je prošlogodišnji domaćin Hugh Jackman odbio ponovo voditi, producenti su se okrenuli ka glumačkom paru Robertu Downey Jr. i Benu Stilleru koji su na posljetku također 'odmahnuli rukom'.

Srećom, tu su se našli Martin i Baldwin koji su rado uskočili na prazna voditeljska mjesta.

Prestižne filmske nagrade za 2009. godinu bit će dodijeljene u Kodak Theatreu u Hollywoodu, 7. ožujka slijedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:17