POSTAT ĆE MUŠKARAC

Chaz Bono je spreman za zadnju operaciju promjene spola: Cherin sin premišlja se između Beograda i Amerike

 Blic

BEOGRAD - Sin popularne pjevačice Cher, Chaz Bono, spreman je za zadnju fazu svoje promjene spola - operaciju u kojoj će mu liječnici ugraditi penis.

Jedina dvojba koja preostaje je hoće li operaciju odraditi u Americi ili u Beogradu, saznaje Blic.

Chaz, jedino dijete Sonyja Bona i Cher, rođen je kao djevojčica Chastity Bono. Još 1995. javno je objavio kako je lezbijka, a proces promjene spola počeo je 2008.

U ožujku 2010. dobio je i službenu potvrdu o promjeni spola, te se od tad u svim dokumentima vodi kao muškarac, no još uvijek mu nedostaje jedan dio muške anatomije.

Beogradski urolog Miroslav Đorđević najpoznatiji je transseksualni kirurg u svijetu, a Chaz je već prije izjavio kako želi da mu Đorđević odradi operaciju.

- On je potpuno spreman za promjenu spola, dobio je sve dozvole i uskoro ćemo krenuti u postupak. Predložio sam mu da operaciju možemo odraditi u Beogradu ili u Americi, gdje također imam dozvolu za rad. To je njegova odluka i u dogledno vrijeme ću znati gdje će se raditi, rekao je Đorđević ekskluzivno za Blic.

Chaz je prošle godine u emisiji Howarda Sterna rekao kako će vjerojatno otići u Beograd.

- Tamo postoje doktori koji rade ovu proceduru najbolje od svih. Oni doslovno mogu ubaciti određene ligamente u vaš klitoris, malo ga povećati, povežu tako da možete mokriti kroz njega, i staviti vam implante umjesto testisa. Znate, bit će mali, ali moći ću urinirati stoječki. Za mene, to će biti ultimativno dobar osjećaj, rekao je Chaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:20