HARD ROCK

Guns’n’Roses stiže u Zagreb početkom ljeta

Iako je od starog postava u bendu ostao samo pjevač Axl Rose na turneji će bend promovirati svoj novi album ‘Chinese Democracy’

ZAGREB - Legendarna američka hard rock grupa Guns’n’Roses, koja je krajem 80-ih i početkom 90-ih “žarila i palila” svjetskom glazbenom scenom, u sklopu svoje “povratničke” turneje nastupit će i pred hrvatskim obožavateljima 20. lipnja ove godine.

Hrvatska metropola je, naime, jedan od deset europskih gradova, koje su poznati rokeri odlučili posjetiti u sklopu europskog dijela “Chinese Democracy” turneje, a koncert kojim promoviraju istoimeni dugoočekivani studijski album održat će u Areni Zagreb.

Ulaznice u prodaji

Iako se o mogućem gostovanju popularnih Gunsa šuškalo još prije nekoliko mjeseci, organizatori zagrebačkog koncerta, Lupa promocija, tek su jučer i službeno potvrdili datum njihova nastupa, kao i iznose koje će biti potrebno izdvojiti za ulaznice prvog zagrebačkog koncerta Guns’n’Rosesa.

Cijene ulaznica za rock spektakl u lipnju, koje su u prodaji već od sutra, kreću se od 275 kuna za gornje tribine do 500 kuna za mjesta u loži. Za mjesta u “fan pit” zoni, koja su najbliže pozornici, potrebno je izdvojiti 350 kuna, za donje tribine 330 kuna, a stajaća mjesta na parteru stoje 300 kuna.

Nastup bez Slasha

Iako je od izvornog sastava grupe u današnjem Guns’n’Roses ostao samo frontman Axl Rose, njihovi vječni hitovi poput “November rain”, “Don’t Cry” i “Paradise city” bili su dovoljni da publika pokaže interes i za pjesme s albuma “Chinese Democracy”, koji se čekao gotovo deset godina.

Nakon što su pjesmama s prvog albuma “Apetite for Destruction” iz 1987. godine Gunsi zasjeli na vrh ljestvice najprodavanijih debitanstskih albuma, uslijedila su još sva uspješna studijska uratka “Use your Illiussion 1 i 2”, no već četvrti album “Sphagetty incident” iz 1993. godine nije bio toliko prihvaćen.

Energični nastupi Axla Rosea, Saula Hudsona “Slasha”, Stevena Adlera i Duffa McKeggana, koji je posljednji napustio grupu, kasnije su ostajali u sjeni njihova problematičnog ponašanja pod utjecajem alkohola i droga. Martina Kuterovac

Skunk Anansie na Mars Festu

Britanski bend Skunk Anansie glavni su izvođači na ovogodišnjem izdanju Mars Festivala, koji će se održati 28. svibnja na trnjanskom nasipu u Zagrebu. Poznata grupa na scenu se vratila nakon osam godina stanke, a u sklopu povratničke turneje prvi put će održati koncert u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:57