PADAJU TEŠKE RIJEČI

'DEBELA, OD**BI I KREPAJ!' Pobjednici Eurosonga stižu prijetnje smrću iz Srbije, Albanije i Bosne: 'To su luđaci, a mene politika uopće ne zanima...'

 
Netta Barzilai
 REUTERS

Prašina koja se podignula nakon što je Netta Barzilai (25) trijumfirala na ovogodišnjem izboru za najbolju pjesmu Europe još se nije stišala.

Dok se u njezinoj domovini Izraelu već danima slavi, mlada pjevačica našla se na udaru govora mržnje, i to isključivo zbog svojega podrijetla.

Naime, Netta se požalila kako na društvenim mrežama ne prestaje dobivati prijeteće poruke, a među pošiljateljima našli su se čak i pojedinci iz našega susjedstva - srpski Espreso tako piše kako su Izraelku, između ostalih, verbalno napali i ljudi iz BiH, Albanije te Srbije.

- Iako me politika nimalo ne zanima, našla sam se na meti luđaka i poremećenih umova, i to samo zato što sam predstavljala svoju zemlju na glazbenom festivalu. Pokušavam ignorirati prijetnje koje mi se šalju zbog svega što se događa u Izraelu, ali grozno je kad ti se netko obraća na tako ružan način i želi ti smrt - rekla je Netta.

- Oslobodite Palestinu! Debela, od**bi ili krepaj! Nakazo jedna, bolesna si, i ti i taj tvoj izopaćeni narod! - ovo su samo neke od poruka koje je Izraelka primila na društvenim mrežama. Većina autora se, naravno, skriva iza lažnih profila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:10