NIKAD PREŽALJENI KOLEGA

'DINO DVORNIK SPASIO MI JE ŽIVOT' Dirljivo sjećanje Loše iz Plavog orkestra: 'Čovjek ima instinkt prvo zaštititi sebe, ali on je mene držao rukom...'

Dino Dvornik, Saša Lošić Loša
 Ranko Suvar / RTL, CROPIX

Plavi orkestar prošli petak odradio je spektakularan koncert u zadarskom Arsenalu, a frontmen popularnog benda iz Sarajeva, Saša Lošić Loša (53), prije nastupa u razgovoru za Filter.hr prisjetio se pokojnog kolege Dina Dvornika.

- Nedostaje mi njegova energija. Jednostavno, osjeti se ogromna praznina... On je demistificirao svijet i učinio da ova naša regija živi u dobroj energiji. Gurao je naprijed. Sve njegove izjave su bezvremenske - uvijek je govorio istinu, bez obzira koliko ga to koštalo - izjavio je Loša.

Sarajlija je također otkrio kako mu je pokojni Dvornik svojedobno spasio život.

- Vozili smo se u Novom Sadu, Plavi orkestar i on, kad se neki vozač ispred nas htio pohvaliti novim Golfom II. Nagazio je na gas, prošao kroz crveno i udarili smo u neki rasvjetni stup...

Ja sam sjedio između vozača i Dina, koji je bio na suvozačevu mjestu. Čovjek valjda ima instinkt prvo zaštititi sebe, ali on je mene držao rukom, sve dok se nismo zaustavili... Auto je bio rascijepan poput konzerve... Tad sam shvatio da je Dino imao nekakvu ljudsku dimenziju, kao rijetko tko na ovim prostorima - prisjetio se sentimentalni Lošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:14