MINI TURNEJA

2CELLOS ‘Nije nam svejedno kad nastupamo pred rodbinom i prijateljima’

 Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Dva najpoznatija violončelista na svijetu, domaće zvijezde Stjepan Hauser i Luka Šulić, nakon proputovanja svjetskim metropolama u okviru turneje “The Score” ovaj su ožujak rezervirali za domaću publiku u Splitu i Zagrebu.

Prije zagrebačkog koncerta, koji je zakazan za 23. ožujka u najvećem zagrebačkom koncertnom prostoru, Areni Zagreb, 2Cellos nastupili su i u splitskoj Spaladium Areni.

- Poseban je adrenalin nastupati u Hrvatskoj jer, ipak, doma je doma i u publici je puno poznatih ljudi pa nam nije svejedno kad nas gledaju rodbina, prijatelji, neprijatelji - rekao je 31-godišnji Hauser za Jutarnji.

Zagrepčani su ovaj glazbeni dvojac posljednji put imali priliku vidjeti prije dvije godine na Tomislavcu, gdje se okupilo više od 50 tisuća ljudi, a u Splitu na rivi su nastupili sada već davne 2012., stoga su ova dva koncerta svojevrsni povratak domaćoj publici koja ih, ako je suditi prema prodaji ulaznica, jedva očekuje.

- Domaći nastupi uvijek su nabijeni emocijama - dodaje Hauser, rođeni Istran. A 30-godišnji Šulić, koji je nedavno postao otac, otkriva da će za domaću publiku svirati stvari s novog albuma “Score” uz Zagrebačke soliste.

- Prvi dio bit će posvećen filmskoj glazbi, a drugi dio rock ludilu - nadopunjuje ga Hauser, koji kaže da od euforije pred domaćom publikom još lakše pucaju žice na violončelu.

Energične izvedbe poznatih rock-hitova kao što su “Smooth Criminal” Michaela Jacksona, “Thunderstruck” AC/DC-ja te hitovi Rolling Stonesa samo su neki od razloga zbog kojeg publika obožava 2Cellos, a sada će ih nakon dugo vremena ponovno moći čuti.

Glazbenici su nam otkrili da su potpuno spremni. Prije mjesec dana imali su koncert u Sarajevu kojim su oduševili publiku, a istoj se reakciji nadaju i od domaće publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:43