TELEVIZIJSKI VRUĆI DANI

Aduti HTV-a i Nove TV su nove serije, a RTL reprizira kultni trash 'Spasilačka služba'

Tri nacionalne TV kuće u moru repriza ipak su pripremile i poneku premijeru vrijednu gledanja

Premijere stranih serija i filmova, sport i poneka specijalna izdanja domaćih emisija - čini se da ovo ljeto na televizijskim ekranima ipak neće biti tako sušno.

Naravno, ne treba očekivati čuda, nego poneko kvalitetnije osvježenje kada su u pitanju sadržaji na malim ekranima. Ljetne sheme u našim nacionalnim kućama već su manje-više krenule, jer su završile ili upravo završavaju s emitiranjem svojih ključnih projekata.

Krimi petak

Na našoj javnoj televiziji, HTV-u, sudeći prema najavama, što se tiče premijernih filmskih i serijskih naslova više su zaigrali na svoj Drugi program, što je, zapravo, i očekivano jer je on više orijentiran na zabavu, a Prvi na informativu. Ipak, za HTV1 rezervirana je nova hit-serija autora Neila Jordana “Rivijera”. Riječ je o uistinu o novoj seriji, čija je prva sezona snimljena 2017. U glavnoj je ulozi Julia Stiles, a bavi se elitom Azurne obale. HTV je kupio prvih deset epizoda koje će emitirati od ponedjeljka do četvrtka u kasnom terminu.

Na Drugom programu HTV-a krenut će pak nova, druga sezona talijanske serije “Raja za dame”, nakon što repriziraju prvu, čime će podsjetiti publiku na tu priču o mladoj djevojci iz provincije u Milanu. Daleko je pak zanimljivija najava da će na program petkom, dakle u terminu popularnog “Krimi petka”, stiže nova policijska serija od deset nastavaka iz 2017. “Ten Days in a Valley”.

Glavna junakinja je sjajna Kyra Sedgwick koja glumi uspješnu TV producenticu kojoj nestaje maloljetna kći. Od filmskih premijera tijekom ljeta na HTV-u najavljuju triler “Krug” s Emmom Watson i Tomom Hanksom o narušavanju privatnosti od IT industrije, kao i “Nevina laž”, film nastao prema istinitoj priči o trojici imigranata iz Sudana, s Reese Witherspoon u glavnoj ulozi.

Među intrigantnijim naslovima svakako je i kriminalistička drama utemeljena na istinitom slučaju o osramoćenom novinaru New York Timesa “Istinita priča” s Jonahom Hillom i Jamesom Francom. Među premijernim naslovima su i “Hologram za kralja” (Tom Hanks), “Što Mesie zna” (Julianne Moore) te komedija “Kampanja za luzere” (Will Farrell),...

Sport, sport

U udarnom nedjeljnom terminu na HTV-u 1 emitirat će se pak domaći dokumentarni serijal od 12 epizoda o nagrađenim hrvatskim arhitektonskim rješenjima “Točka na A”, hvaljene autorice Tanje Kanceljak. Kako to obično ljeti biva, najviše će profitirati gledatelji koje zanima sport. HTV je kupio prava za Euro U 21 koje se od 19. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu. Od 1. srpnja slijedi i Wimbledon, a nakon dva tjedna i ATP Umag. Uz to, HTV će prenositi i SP u vaterpolu, SP u košarci te 4. pretkolo Lige prvaka...

Sportska redakcija HTV-a nije zaboravila ni povijesni uspjeh “vatrenih” na SP-u u Rusiji, pa će na godišnjicu spektakularnog dočeka 16. srpnja ići s posebnom cjelovečernjom studijskom emisijom od 21 sat.

Na Novoj TV planiraju sa svojim lifestyle magazina IN magazinom ići cijelo ljeto, perjanicu svojeg programa, istraživački magazin “Provjereno”, zadržati na programu sve do sredine srpnja. Nova turska sapunica “Fazilet i njezine kćeri” već im je krenula, pa će im ona biti programski oslonac cijelo ljeto, a otkrivaju i da su se pobrinuli za sezonu “Good Doctora”, američke serije koja im je postigla odličnu reakciju kod publike. Na Domi TV premijerno će tijekom srpnja krenuti druga sezona američke serije “Šifra zločina”.

Što se tiče filmskih premijera, na Novoj TV i Domi TV najavljuju “Kong: Otok lubanja”, komediju “Rat profesora” s Ice Cubeom i Charlie Dayom, dramu “Oproštajna poruka”, “Vidim samo sebe” s Blake Lively... Od sportskih događaja, na programu te komercijalne televizije ići će UFC borbe.

RTL svoju domaću sapunicu “Pogrešan čovjek” emitira sve do sredine srpnja, baš kao i “Večeru za 5 - na selu”. Nakon njihova završetka uvodi filmske večeri, no ne navodi koje će naslove emitirati, pa se pretpostavlja da je riječ o reprizama. RTL Direkt uzima ljetnu stanku od 29. srpnja do 19. kolovoza, a od sporta, na toj će televiziji imati boksački spektakl iz arene u Manchesteru.

Iz RTL-ova programa ipak treba izdvojiti jednu reprizu - hit-seriju iz 90-ih “Spasilačka služba”, koju će emitirati na RTL Kockici, iako su po profilu tog programa, koji je dječji, kao i po profilu te serije, koja je više za odrasle, možda ipak mogli odabrati RTL2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:35