ZAGREB POSTAO VELIKI SET

Akcija je počela - nove epizode ove jeseni stižu na male ekrane

Na Pantovčaku ekipa “Crno-bijelog svijeta” i “Novina”, a u Novom Zagrebu cijela logistika HBO-ova ambicioznog projekta “Uspjeh”. Glavni grad Hrvatske posljednjih se tjedana pretvorio u veliki set, jer je postao poprište događanja triju velikih serija koje se trenutačno snimaju na njegovim ulicama.

Prije nekoliko se tjedana, naime, ponovno okupila ekipa “Crno-bijelog svijeta”, čija će treća sezona ove jeseni krenuti s emitiranjem na HRT-u. Snimat će se sve do sredine lipnja, jer kako nam je objasnio producent Interfilma Ivan Maloča, namjera im je u novim nastavcima imati što više scena na autentičnim lokacijama kako bi što vjernije prikazali događanja između 1982. i 1983.

Kultna mjesta

Tako priča, među ostalim, uključuje Studentski dom Stjepana Radića, Jarun, Hrelić te druga kultna zagrebačka mjesta, dok će dio lokacija biti odglumljen kako bi se dočaralo olimpijsko Sarajevo iz 1984.

Veliki je to pogon - više od 170 glumaca angažirano je u novih 12 epizoda u trajanju od po 50 minuta. To ujedno podrazumijeva i veliki posao oko organizacije seta pa su tako već danima zbog snimanja na Pantovčaku zauzeta okolna parkirna mjesta, a povremeno su i manji zastoji u prometu. No ne samo zbog njih, jer se u neposrednoj blizini snimala i druga sezona serije “Novine” koju producentska kuća Drugi plan također radi za našu javnu radioteleviziju.

- Prije dva tjedna preselili smo se iz Rijeke u Zagreb. Većinu scena radit ćemo u interijerima, no ipak nekolicinu moramo snimati na lokacijama. Prema planu trebali bismo drugu sezonu dovršiti 24. svibnja - pojašnjava Nebojša Taraba, producent Drugog plana. Toj ekipi dodatna je gužva jer rade paralelno i “Uspjeh”, prvu seriju iz originalne HBO-ove produkcije u našoj regiji.

Velika spavaonica

Taj projekt u režiji oskarovca Danisa Tanovića nastao je prema scenariju Marjana Alčevskog. Serija ima šest nastavaka, a glume Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović, Tara Thaller, Goran Bogdan, Goran Navojec...

- Krenuli smo početkom ožujka, a trebali bismo snimanje dovršiti 30. svibnja - odgovara Taraba. Tako će stanovnici Novog Zagreba i dalje manje ili više uživati u “akciji” koja se odvija u njihovu kvartu, premda ponekad i nisu bili pretjerano oduševljeni time.

Tako, primjerice, u Zapruđu neki od stanara nisu mogli ući u svoju zgradu ili izići iz nje dok snimanje scene ne bi završilo, no većina ih je dobronamjerno gledala na činjenicu da se u “velikoj spavaonici”, kako još nazivaju Novi Zagreb, napokon nešto zbiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:09