POZNATI ISTARSKI PJEVAČ

ALEN VITASOVIĆ OTKRIO S KAKVOM PJESMOM IDE NA DORU 'Cijeli nastup osmišljen je kao svojevrsni spoj dviju hrvatskih regija'

 
 Andrea Grzicic Weddings

Poznati istarski pjevač Alen Vitasović najavio je svoj nastup na ovogodišnjoj Dori, izboru hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije, a ove je godine odlučio predstaviti se s pjesmom „Da se ne zatare“ koju će izvesti u duetu s Božidarkom Matijom Čerinom. Kako najavljuje istarski pjevač, na velikoj pozornici Dore 2020. 29. veljače u Opatiji pridružit će im se i četiri djevojke - Suzana Štefanić, Lea Belaić i Sara Astafović iz zbora Torretta te Marina Katić iz zbora Josip Kaplan.

Djevojke će na nastupu nositi stilizirane kostime, poznate Rožice Primorsko goranske županije nastale po uzoru na narodne nošnje pet subregija Primorsko-goranske županije- Liburnijski kras, Susak, Novi Vinodolski, Delnice i Punat, a plesati će na koreografiju Julie Kožul.

- Cijeli nastup osmišljen je kao svojevrsni spoj dviju hrvatskih regija, Primorsko goranske i Istarske županije koje su tako snažno isprepletene i povezane upravo kroz svoju povijest i baštinu. Pjesma stoga i govori o potrebi čuvanja naše prebogate tradicije, ali ne na hermetičan način nego upravo u skladu sa novim vremenima i stremljenjima. Uvjereni smo da je upravo to pravi način za predstavljanje tih dviju regija i cijele naše prelijepe domovine Hrvatske na Eurosongu, kazao nam je Vitasović.

Autor glazbe i stihova je Robert Pilepić dok aranžman potpisuje Duško Rapotec – Ute.

Andrea Grzicic Weddings

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:19