VATRENI S PRINOVOM

BADELJ S NOSILJKOM ZA BEBE I BUKETIĆEM STIGAO PO SUPRUGU I SINČIĆA 'Maleni Jona Davide bit će ili nogometaš ili pijanist poput mame'

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

S nosiljkom za bebe i romantičnim buketićem hrvatski reprezentativac Milan Badelj stigao je jučer u poslijepodnevnim satima u Polikliniku Podobnik po svoju suprugu Martinu Baumiler Badelj i njihova sinčića Jonu Davidea. Novopečeni roditelji nisu skidali osmijeh s lica, presretni zbog prve prinove u svojoj obitelji.

Mališan se rodio u petak sa 3160 grama težine i dug 50 centimetara, a sada već bivši igrač Fiorentine tijekom poroda je bio uz svoju suprugu. Inače, roditelji su mališanu nadjenuli drugo ime Davide kao uspomenu na Milanova prerano preminulog prijatelja i suigrača Davidea Astorija, kapetana Fiorentine, čija je smrt u snu u ožujku ove godine našeg "vatrenog" iznimno pogodila.

Međutim, ovo su sada definitivno najsretniji trenuci u životu "veznjaka", koji se zajedno sa svojim suigračima vratio "srebrni" iz Rusije i samo nekoliko dana nakon povratka dobio svoje prvo dijete. Na ulazu u Polikliniku Podobnik, dok je dolazio po sinčića i suprugu, Badelj je spremno odgovorio na upit hoće li i njegov sin, poput tate, biti nogometaš.

Srđan Vrančić / CROPIX

Voli klasičnu glazbu

- Bit će nogometaš ili pijanist poput mame - uzvratio je Badelj, koji je svoju suprugu upoznao dok je još bila studentica zagrebačke Muzičke akademije. Budući da je 29-godišnjak između transfera, bit će uz svoju suprugu u Zagrebu, a i sam se našalio na svoj trenutni status odgovorivši da je "na burzi". Upravo u istom tonu zaključio je i kako korištenje porodiljnog dopusta uopće nije loša ideja. Široki osmijesi i srdačno pozdravljanje s medicinskom sestrom koja ih je ispratila iz Poliklinike Podobnik govorila je sve.

Tata Badelj uzeo je nosiljku sa sinom i torbu sa stvarima, a novopečena mama Martina odjevena u jednostavnu zelenu haljinu i bijele tenisice nosila je cvijeće koje joj je donio Milan i nije mogla skinuti osmijeh s lica, bez sumnje presretna zbog prinove, ali i zato što je napokon tu i njezin suprug koji posljednjih mjesec dana njezine trudnoće zbog Svjetskog prvenstva nije mogao biti uz nju.

No sad je tu, u trenucima koji su i prekrasni, ali i "strašni" za sve neiskusne roditelje. Par je zajedno već deset godina, a svoju dugogodišnju vezu okrunili su i brakom. Upravo zbog Martine mnogo je naučio o klasičnoj glazbi, iako je priznao da i on ponekad zna završiti na "narodnjacima", poput svojih suigrača iz reprezentacije ako se popije kap više. Badelj je pravi zagrebački dečko, za kojeg će prijatelji i suigrači reći da je vrlo skroman i miran, čemu svjedoči i činjenica da nikad nije bio povezan s bilo kakvim skandalom.

Odrastao je u Gajnicama, zaljubio se u nogomet kada su mu bile samo tri godine, a prve poteze pokazala mu je mama Slavica, inače, poput njegova tate Ranka, cvjećarka. Taj sport toliko mu se svidio da je već s pet godina htio ići na treninge, no iz kluba su ga vratili s riječima da je prerano i da pričeka još jednu godinu. Krenuo je u NK Ponikvama, da bi potom prešao u Zagrebovu nogometnu školu.

Godine 2007. stiže u Dinamo i nakon potpisanog ugovora odlazi na posudbu u NK Lokomotivu i već nakon jedne sezone vraća se u prvi tim zagrebačkih "plavih". Četiri godine poslije dobiva ugovor s njemačkim HSV-om, a 2014. prelazi u talijansku Fiorentinu. Četiri sezone nosio je Fiorentinin ljubičasti dres. Nakon tragične smrti Davidea Astorija preuzima kapetansku vrpcu, no samo nakratko jer je odlučio da neće prihvatiti ugovor koji mu nude u klubu. Krajem svibnja ove godine i javno je objasnio svoje razloge u vrlo dirljivom pismu.

Srđan Vrančić / CROPIX

Novi angažman

"Ponekad naši životni izbori nisu laki, čak i kada se čine takvima. Međutim, svatko je od nas drugačiji, a oni koji me poznaju znaju da sam osoba koja uvijek teži ići prema naprijed. Možda sam u krivu, ali i danas mi je želja ići dalje, napuštajući mjesto koje smatram svojim domom, mjesto u kojem sam pronašao mirnoću, ravnotežu i sreću: jednom riječju mjesto stabilnosti", napisao je Badelj.

Novac mu nije bio odlučujući faktor. Naime, ponudili su mu bolji ugovor, navodno na tri godine, i s godišnjom plaćom od 2,5 milijuna eura. Međutim, sada je, kako je to sam rekao, na burzi, može koristiti porodiljni i posvetiti se u potpunosti sinu i supruzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09