KRISTINA ŠALINOVIĆ O PROŠLOSTI

'BILA SAM ŽRTVA, A IZ VEZE SAM POBJEGLA UZ POMOĆ SESTRE I OBITELJI' Jedna od naših najuspješnijih manekenki progovorila o teškom životnom razdoblju

 
Kristina Šalinović
 Matija Đanješić / CROPIX

Jedna od naših najuspješnijih manekenki, Kristina Šalinović, uključila se u akciju protiv nasilja te otvoreno progovorila i o vlastitiom iskustvu u objavi na Facebooku.

Šalinović, koja se prije nešto više od godinu dana nakon sedam godina inozemne karijere vratila u Hrvatsku, progovorila je o nasilju u vezi koje je sama doživjela.

Osim što je pozvala žrtve da hrabro progovore o svojim iskustvima, dala im je jasno do znanja da nisu same. Pritom je priznala da je i sama bila žrtva psihičkog zlostavljanja u vezi, a uspjela se othrvati tome zahvaljujući sestri i obitelji.

‘Recite STOP nasilju! Jer ni jedno živo biće na ovoj planeti nije zaslužilo nikakvu vrstu nasilja!

Pomozi! Saslušaj! Zagrli! Pričaj! Podjeli! Jer sa svojom šutnjom braniš nasilnika i zlostavljača!

Ako si žrtva bilo kakvog nasilja, znaj da te volim, znaj da te svi mi volimo! Imaš (moju) našu podršku! Šaljem vam mnogo ljubavi i snage da zajedno stanemo na kraju nasilju!

Ja sam iz bivše veze pobjegla jer sam bila žrtva psihičkog nasilja! Na svu sreću, svaki put kad je ruka bila dignuta na mene, nije bilo udarca. Uz pomoć svoje sestre i podrške svoje obitelji, uspjela sam pobjeći iz takve veze’, napisala je Kristina.

Šalinović iza sebe ima 13 naslovnica prestižnog Voguea, suradnje s najvećim dizajnerima poput Karla Lagerfelda, Marca Jacobsa i Toma Forda, no odlučila se povući iz modnog biznisa. Jedan od razloga je i iskorištavanje i manipulacija mladih djevojaka kojom se modni biznis besramno koristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:36