POLICIJSKI NALOG

BIVŠOJ MANEKENKI I SESTRI ČUVENE MISS SPORTA ZABRANILI ULAZAK U CRKVU! 'Velika sam vjernica, ali napravila sam to zato jer se borim s opsjednutošću'

 
Matea i Stefany Hohnjec
 Facebook

Bivša manekenka Matea Hohnjec, sestra bivše ritmičke gimnastičarke i nekadašnje Miss sporta Stefany, nakon niza vrlo burnih godina miran je život, činilo se, pronašla u Poreču, gdje svakodnevno odlazi u Eufrazijevu baziliku. Međutim, i tu se dogodio neugodni incident.

Kako je Matea ispričala za Glas Istre, prije nekoliko dana dobila je zabranu ulaska u svoju omiljenu bogomolju, Eufrazijevu baziliku u Poreču. Svoju verziju ovog bizarnog slučaja, dosad praktički nezabilježenog u Hrvatskoj, podijelila je s novinarima:

- Ne želim stvoriti nikakav skandal niti ikoga osuđivati, ali moram obraniti sebe. Moram ukazati na to da bi nama vjernicima svećenici trebali pomagati, a ne optuživati nas - kaže Matea.

Rješenje o zabrani uručila joj je policija, a njime se izriče mjera opreza. Ta mjera doslovno glasi: zabrana posjećivanja bazilike Eufrazijeva 22 (crkva). Zabrana ulaska u crkvu traje od 4. do 12. srpnja uz mogućnost produžavanja mjere.

Iz policije navode da su je prijavili sami svećenici, najviše zbog vikanja u crkvi. Matea pak kaže da je očekivala prvo neko upozorenje ili pomoć svećenika, no samo ju je jedan dan nazvao porečki svećenik Josip Mašina, koji joj je usmeno zabranio dolazak u crkvu i zaprijetio joj odlaskom na policiju, piše Glas Istre.

Matea je, kaže, velika vjernica, oko vrata nosi ogrlicu s likom Majke Terezije te svakodnevno odlazi na misu u baziliku. Na pitanje novinara zašto je vikala, priznaje: - Borim se s opsjednutošću.

Mlađa sestra Hohnjec iza sebe ima burnu prošlost. U listopadu 2012. u njezinom stanu, koji je dijelila s danas bivšim suprugom Josipom Nikićem, preminula je 20-godišnja Tea Drakulić od posljedica konzumiranja droge. Matea je zbog toga osuđena na godinu dana zatvora. Od Nikića se razvela, no dugo se vremena nakon raspada braka borila s depresijom.

Matea je oduvijek bila bliska sa sestrom Stefany, koja joj pružila veliku podršku u godinama kad je proživljavala najteže trenutke. I Stefany je iza sebe ostavila svijet estrade i glamura i posvetila se vjeri i duhovnom miru.

Matea danas kaže da je drogu i sve ostale poroke ostavila iza sebe. Jedino još cigaretama ne može odoljeti...

Facebook
Matea i Stefany Hohnjec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 21:48