ŽIVOTNA DRAMA

BORBA OMILJENOG SPLITSKOG PJEVAČA Oliver je discipliniran u terapiji, a od splitskih turista pobjegao je sa sinom Davorom u mir Vele Luke

 
 Duje Klarić / CROPIX

- Oliver je dobro. Sve bolje i bolje. Još traje imunoterapija... Sad je u Veloj Luci, malo se makao iz Splita, jer je grad krcat. Počela je sezona, turisti, u Luci ima mir. Dolje je ipak malo manja gužva – kazao je menadžer Neno Drobnjak za Slobodnu Dalmaciju, govoreći o zdravstvenom stanju omiljenog 70-godišnjeg pjevača, koji se mjesecima, uz pomoć liječnika, obitelji i prijatelja bori s teškom bolešću.

Vela Luka je Oliverov spokoj – u rodnom je mjestu neopterećen, svoj na svome, okružen prijateljima i neizmjerno mu važnim morem. Otkako se posljednji put oglasio u javnosti koncem ožujka u izravnom prijenosu splitske dodjele Porina povodom primitka priznanja za životno djelo Oliver je, uzdajući se uz pomoć liječnika, nastavio disciplinirano provoditi propisanu terapiju, ne dajući da ga obuzme malodušnost.

- Pozdravljam sve ljude dobre koji su bili oko mene i koji su me podržali u ovoj krizi. Čini mi se da još uvijek ima vremena za pjevati i svirati i ako se stvari poprave bit će to dobro. Iza mene je stala moja familija i svi ljudi koji su se trudili da mi bude što lakše, a pogotovo svi na onkologiji u Splitu - još je na Porinu Oliver dao do znanja koliko mu znače poruke podrške brojnih obožavatelja uz nemjerljivu pomoć zdravstvenih djelatnika, koji se trude dati najbolje od sebe u njegovu liječenju.

- Želim da se nastavi ovo moje putovanje kroz život - poručio je tada na Porinu, na čiju je dodjelu prvotno čak namjeravao i doći, ali je dva dana uoči manifestacije procijenio da mu je bolje ostati kod kuće s obzirom na to da se ne smije izlagati previše vanjskim utjecajima, te mora izbjegavati bilo kakve napore.

Najbolji riblji bokuni

Zato Vela Luka i jest njegova najdraža adresa na kojoj se trenutno, u društvu sina Davora, oporavlja u okruženju dugogodišnjih mu prijatelja i gušta u ponajboljim ribljim bokunima najzdravije, mediteranske spize.

Oliver je oduvijek težio jednostavnosti življenja, pa se tako ponaša i u najtežim životnim trenucima, dok vodi bitku za život protiv opake bolesti. Neopterećen slavom i popularnošću, u simbiozi s morem, glazbom, obitelji, publikom... Baš takvog su ga njegovi obožavatelji i prepoznali.

- Ima san ga priliku bezbroj puta doživit u blizini, kao konobar u splitskom restoranu Jugo, u garderobi na koncertima u Hrvatskoj i u Njemačkoj. Taj čovik je toliko prenormalan s obzirom na status koji uživa, ima je uvik lipu rič za sve, počev od kuvarice, čistačice, pa do nas konobara.

Sa mnom je ko zna koliko puta zasta na ćakulu o glazbi, koncertima Raya Charlesa, glazbenim DVD-ovima. Jedanput je kod 'Modestija' u Splitu naiša s kuferom i zaustavija se sigurno nekih 15 min u ugodnom razgovoru. Ja san mu niko i ništa, ali negdi me je registrira i čak se sitija da san stalno u điru s poslom, malo vani, malo doma - napisao je na Oliverovu službenom Facebook profilu njegov sugrađanin Neven, govoreći o pjevačevoj neposrednosti.

'On je jednostavno duša od čovika'

- Nevjerojatno koliko je taj čovik ima vremena za ama baš svakoga, a najjače od svega mi je šta kad se on negdi pojavi, svi oko njega su nasmijani i pokazuju svoju najbolju stranu. Jednostavno izvlači najbolje iz svih koji ga okružuju. Želim mu što skoriji oporavak i da još dugo gušta u pismi, moru i opuštanju u krugu najdražih.

Vjerojatno ka i svi mi ima stotinu mana, ali definitivno stoji ona Gibina da je on jednostavno duša od čovika. Sve najbolje i neka nam se šta prije vrati i blagoslovi nas s još puno, puno lipih pisama... Gušta san svaki put bit u blizini tog čovika, živija nam još dugo, dugo - poželio je Oliverov sugrađanin, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:12