FOTOSOFIA

'CELEBRITY DAY' Maja Bajamić Hoyki otkrila što je potrebno za dobar selfie

    AUTOR:
    • Marijana Sever

  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2018. u 12:42

Igor Glavaš

 

Da je za odličnu fotografiju jednako važan dobro raspoložen model, baš kao i kvalitetan fotograf, dokazuju fotografije nastale 12. lipnja u Termama Tuhelj, gdje su seminaristi Fotosofije, besplatnog seminara pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, snimali portrete glazbenika, sportaša, glumaca,TV voditelja i drugih poznatih osoba.

Samo bez filtera

Među poznatima je bilo mnogo “veterana” poput glumca Renea Bitorajca i komičara Marija Petrekovića, koji su već trinaest godina česti gosti Celebrity Daya, ali i neki kojima je to bilo prvo druženje na Fotosofiji. Splitska pjevačica Maja Bajamić bila je najiščekivanija gošća jer je na poziranje Hoykinim seminaristima stigla samo dva dana nakon pobjede u showu “Tvoje lice zvuči poznato”.

- Rado sam se odazvala pozivu jer volim fotografirati. Snimam mobitelom, a omiljeni su mi pejzaži, pogotovo iz kraja odakle su moji baka i djed. Volim fotkati prirodu, ali volim i selfieje. Za dobar selfie najvažnije je svjetlo, a ja sam se sama naučila kako ga podesiti. Nakon fotkanja ne koristim filtere, nego samo podesim tonove i fotka je spremna za objavu. I inače bih svima preporučila da ne gube vrijeme na filtere i obradu slika, nego da radije vježbaju pa će biti zadovoljni onim što su snimili i neće trebati sužavati bokove i “peglati” kritične dijelove tijela - rekla je Maja Bajamić.

Odlična zabava

Osim zagrebačkog TV voditelja Ljudevita Grgurića Grge, seminaristi su se fantastično zabavili snimajući portrete Denisa i Harisa Ahmetaševića, dvojca iz benda Soulfingers, koji su donijeli dva kofera puna odijela i rekvizita. Na snimanje je s biciklističkog treninga po Zagorju stigao skijaš Natko Zrnčić Dim, a kao model odlično se snašao i Ognjen Golubić, urednik i voditelj emisije “Dobro jutro, Hrvatska”.

Igor Glavaš
 

- Za fotografa koji želi snimiti kreativni portret najveća je sreća kada s druge strane objektiva ima modela koji je također pun ideja. A danas je većina seminarista iskusila upravo takvu situaciju pa su se na setovima svi odlično zabavili - rekao je Damir Hoyka, voditelj seminara koji je svojim seminaristima u mnogim slučajevima rado i asistirao.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo