DORA 2019.

Ćiro: Blaževići su rođeni pobjednici, a Roko, moj prezimenjak, izgleda i pjeva poput anđela

Dok su Jacquesovi i Rokovi glazbeni konkurenti iza opatijske pozornice zbijali šale i pošalice na temu krilatog izvođača, publici u Hrvatskoj krila su se, očito, svidjela. Roko je premoćno pobijedio prema mišljenju i žirija i publike, od koje je dobio 7088 poziva te 4436 SMS-ova
Roko Blažević
 CROPIX

Dora, koja se nakon osam godina stanke prošli vikend napokon vratila u Opatiju, ostat će upamćena po krilima što ih je pobjednik, splitski maturant Roko Blažević, nosio na sceni dok je pjevao skladbu “The Dream” Jacquesa Houdeka. Jedni su krilima bili oduševljeni, drugi su se zgražali tvrdeći da su staromodna, kičasta i nepotrebna.

Matija Djanješić / CROPIX
Miro Rus, Jure Brkljača, Tony Cetinski

No, dok su Jacquesovi i Rokovi glazbeni konkurenti iza opatijske bine zbijali šale i pošalice na temu krilatog izvođača, publici u Hrvatskoj krila su se očito dopala. Potvrđuju to rezultati glasovanja: Roko je premoćno pobijedio i od publike i od žirija, s tim da mu je publika dala 7088 poziva te 4436 SMS-ova.

Matija Djanješić / CROPIX
Domenica i dvojnice

Druga šansa

Drugi je prema glasovima publike bio Luka Nižetić koji je dobio 3663 poziva i 3175 SMS-ova, dok treće mjesto kod publike drži Lorena Bućan s 3538 poziva i 2047 SMS-ova.

I po žiriju je vodio Roko, Lorena je bila druga, a Luka treći, pa se može govoriti o doista uvjerljivoj pobjedi. Što se tiče Lorene, za koju su mnogi nakon Dore govorili da je šteta što nas ona na Eurosongu neće predstavljati Huljićevom pjesmom “Tower of Babylon”, utješna je vijest da će se 17-godišnja Splićanka natjecati na OGAE Second Chance Contestu.

To je tradicionalno natjecanje koje organiziraju europski OGAE klubovi u potrazi za najboljom europskom pjesmom koja se nije uspjela plasirati na Eurosong. Prema sudu članova, najbolja pjesma na Dori bila je “Tower of Babylon” koju izvodi Lorena, dok je na drugome mjestu Luka Nižetić i skladba “Brutalero”.

Matija Djanješić / CROPIX
Gelato Sisters u zapaženoj kreaciji Grete Gudelj

Plasman u Izraelu

Na trećem je mjestu pobjednik Roko Blažević kojemu veliku podršku za Eurosong daje i “trener svih trenera” - Miroslav Ćiro Blažević.

- Mi, Blaževići, rođeni smo pobjednici, a moj prezimenjak pjeva i izgleda poput anđela - smatra Ćiro Blažević, trofejni trener i legenda koji je, baš kao i Jacques Houdek, uvjeren da ćemo se na Eurosongu, što se u svibnju održava u Izraelu, jako dobro plasirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:13