HRVATSKI PREDSTAVNIK NA EUROSONGU

DAMIR KEDŽO ZA JUTARNJI 'Doru ću držati na noćnom ormariću. Bit će prvo što vidim kad ujutro otvorim oči'

 
Damir Kedžo s dijelom ekipe koja se kladila na novinarskoj kladionici i skupila 910 kuna (dolje desno)
 Matija Djanjesic / CROPIX

Moje srce je prepuno! Ljudi, hvala vam, hvala svima! Hvala vam što ste prepoznali pjesmu ‘Divlji vjetar’, emociju i poruku koju ona nosi i priredili mi ugodan šok jer ja stvarno ni u jednom trenu nisam mislio da ću pobijediti na Dori. Zašto sam se onda natjecao? Zato što sam vjerovao u pjesmu koju pjevam. Iskreno, mislio sam da će pobijediti preslatka Mia Negovetić, rekao nam je Damir Kedžo nakon pobjede na Dori koju je posvetio svojoj mami Ajši s kojom se neposredno nakon pobjede nije uspio čuti jer mu je mobitel ostao u garderobi.

Iz istog razloga 32-godišnji mladić s Kvarnera, za razliku od mnogih natjecatelja, sam za sebe nije niti glasao, ali su zato za njega i “Divlji vjetar” svoj glas dali ljudi iz cijele Hrvatske. U samoj završnici su Damir i Mia imali identičan broj bodova, a kada je voditelj Duško Ćurlić proglasio Damirovu pobjedu (jer je publika njemu dodijelila više bodova), počelo je slavlje u Omišlju, gradiću na Krku, u kojem je Kedžo proveo djetinjstvo i mladost i kojem se uvijek vraća.

Ustajanje u šest

- Dva mjeseca pripremao sam se za nastup na Dori. Ustajao sam u 6 sati ujutro, odlazio u teretanu, potom na satove pjevanja kod Martine Tomčić i Ivane Husar. Najveći problem bio mi je savladati stalak mikrofona jer ja nisam navikao pjevati za stalkom, nego volim mahati rukama kako bih dao dodatnu emociju, a u ovoj pjesmi zamislili smo da se emocija iskazuje jedino i isključivo glasom. Nadalje, dva mjeseca na spavanje sam odlazio u 19 sati, ali sada ću nekoliko dana malo otpustiti kočnicu.

FOTOGALERIJA: Glazbeno-scenski spektakl Dora 2020.

Slušao Doris

Za početak ću svom divnom timu nazdraviti pelinom. Neću popiti previše jer želim pamtiti svaki trenutak ove večeri, a želim, čim uhvatim malo vremena, otići i u svoj Omišalj kod svoje mamice (bake) Jelke, tate Ivice, mame p sestre - kaže Kedžo kojeg je, otkriva nam, u subotu ujutro, na dan Dore, nazvala njegova omiljena pjevačica Doris Dragović (po kojoj je Damirova sestra, na njegovo inzistiranje, dobila ime).

- Doris mi je rekla da budem smiren, da vjerujem u sebe i ne kalkuliram. Poslušao sam je, naravno, a njezina savjeta držat ću se i na Eurosongu u Rotterdamu. Pjesmu ću tamo otpjevati na hrvatskom. Ne zato što loše govorim engleski, jer govorim ga stvarno dobro, nego zato što želim pjevati na svom jeziku. Ne želim pjevati na engleskom, želim biti različit i ne želim se sramiti svog jezika. Napravit ćemo, naravno, uoči odlaska na Eurosong, englesku, rusku i španjolsku verziju pjesme, ali u Rotterdamu pjevam na našem jeziku - odlučan je Kedžo koji obećava da će na Eurosongu dati 110 posto od sebe i naprosto izginuti na sceni.

FOTOGALERIJA: Poznati na crvenom tepihu uoči Dore 2020.

Treća sreća

Damir Kedžo u subotu je treći put nastupio na Dori, a da mu treća sreća bude i najveća, pomogli su mu skladatelj Ante Pecotić, aranžeri Bojan Šalamon Shalla i Matija Rodić-Matrod te djevojke koje su mu pjevale prateće vokale: Anja Stanić, Ana Kabalin, Medea Market Sindik i Gina Škulić i Mateja Majerle koje su na nastupu nosile hrvatski tradicijski nakit, iz svake regije ponešto.

Što se odjeće tiče, Kedžo se odlučio za crnu ELFS-ovu kreaciju, a još nije odlučeno hoće li u sličnom tonu pjevati i na Eurosongu ili će se u nastup unijeti i nešto boje. Ono što se već sigurno zna jest da će jedan od naših najboljih muških vokala Doru držati na noćnom ormariću, pokraj svog kreveta, jer želi da je ta statua prva stvar koju će svaki dan ugledati kad otvori oči.

Ožiljak na čelu za uspomenu na pobjedu

Po skladatelja pobjedničke pjesme Dore u subotu kasno navečer došla je Hitna pomoć. Zbilo se to nakon što je Ante Pecotić, penjući se na pozornicu kako bi se pridružio Damiru Kedži, zakoračio u prazno i bubnuo glavom o oštri rub scene. U pomoć su mu priskočili novinari, krv iz Pecotićeve glave prestala je teći i prije dolaska Hitne, a ožiljak na čelu ostat će mu kao uspomena na pobjedu na Dori.

- Emotivan sam tip, ne sramim se suza, ali nadao sam se da ću na Dori liti suze radosnice, a ne suze bola - iskreno nam je rekao Pecotić držeći se za glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:00