KARNEVALSKA FEŠTA U LISINSKOM

Davor Gobac: Prenerazit ćete se kada vidite naše maske

Osim Psihomodo Popa, na fešti “Lisinski pleše pod maskama” nastupit će zabavljači, žongleri, DJ-i
Davor Gobac
 Neja Markičević / CROPIX

Mislim da su karnevali zabavni. Treba ići u maškare, to je veselo i zabavno, kaže Davor Gobac koji će sa svojim Psihomodo Popom u subotu 23. veljače nastupiti na fešti “Lisinski pleše pod maskama” što će se održati u velikoj koncertnoj dvorani.

Deset godina fašničke tradicije u Lisinskom ravnatelj te dvorane Dražen Siriščević, koji se maškarama veseli poput malog djeteta, odlučio je s maškarama proslaviti uz kultni rock and roll bend i vrhunsku karnevalsku zabavu koja će se odvijati u svim prostorima koncertne dvorane.

Ludi 23. veljače

Uz Psihomodo Pop, na fašniku u Lisinskom nastupaju Disco Magic Band (splitski disco glazbeni projekt), Mak Teatar koji čine zabavljači, žongleri, klaunovi i akrobati, iluzionist Catarza, Cirkorama čiji članovi promiču umjetnost cirkusa, Zagrebačke mažoretkinje, DJ King Kong, Zagiland s dvorcem na napuhavanje i zabavnim aparatima unutar dvoranskog prostora te baletna grupa Brasil Bahia Show.

- Vatrene plesačice sambe ponovno će zagrebačkom karnevalu dati štimung onog najpoznatijeg svjetskog karnevala u Riju - kaže ravnatelj Siriščević koji će se i na desetom jubilarnom fašničkom balu u “Lisinskom” pojaviti maskiran. Ljubitelj opere, koji se na ovom karnevalskom tulumu dosad ukazivao u maskama bebe, dimnjačara, vaterpolista ili Sulejmana Veličanstvenog, ne želi otkriti u što će se maskirati 23. veljače.

- Obećavam, bit ću krajnje neozbiljan u odabiru maske - kaže Siriščević od kojega doznajemo da će se na današnjoj konferenciji za novinare pojaviti odjeven u brazilsku plesačicu.

- Dobro ste čuli: neću biti plesač, nego plesačica, s velikim štiklama i dugim dlakavim nogama - kaže Siriščević koji priznaje da za karneval živi. - Rođen sam u Rijeci i u tom gradu sam još kao klinac uživao u maškaranom ludilu. I dandanas u vrijeme karnevala odem kod ujaka u Matulje jer se u njegovoj konobi na okrepi zaustavljaju zvončari u svojim pohodima. Kad sam se sa svojima preselio u Zagreb, s frendovima sam nastavio odlaziti u maškare.

Zvonili bismo maskirani po stubištima, a od ljudi smo dobivali krafne, bombone ili novac koji bismo čuvali za naše tulume. Ja obožavam vrijeme karnevala, ponosan sam što i Lisinski, nakon Rijeke i Samobora u veljači luduje pod maskama - kaže Siriščević.

Kao Gumiflex

I Gobac je kao dječak s prijateljima znao odlaziti u maškare.

- U maškarama sam prvi put bio kao klinac. Išao sam od stana do stana i onda smo dobivali krafne, bombone, neki sitniš... U što sam se sve maskirao? Jednom sam bio Gumiflex.

Imao sam nekaj preko glave, nešto poput onog za ronioce, pa mi se nije vidjela faca. Tako maskiranom bilo mi je zabavno doći na party na kojem nisam znao tko je tko pa bih se jako znao iznenaditi poslije kada bi netko skinuo masku - prisjeća se Gobac koji također ne želi otkriti u što će se on i njegov bend maskirati 23. veljače u Lisinskom.

- Nastupat ćemo pod maskama, ali neka bude iznenađenje o kojim se maskama radi. Prenerazit ćete se kad nas vidite na bini. Naravno, ako nas uopće prepoznate - kaže Gobac koji će nakon karnevala s bendom ući u tonski studio gdje će snimati skladbe za svoj novi album.

Ova će godina za Psihomodo Pop biti udarnička jer imaju dogovorene mnoge koncerte.

Na turneji

- World tour non-stop - kaže Gobac. Brojni nastupi, naravno, dogovoreni su za ovu godinu i u dvorani Lisinski, ali tamo će uskoro sve postati u duhu karnevala.

- Okrenut ćemo i Zagreb i dvoranu naopačke. Pa pogledajte koje izvođače imamo: sve vrhunski showmani na čelu s Gopcem. A tu su još i prave brazilske plesačice koje su nam gostovale na našem prvom karnevalu i sad se opet vraćaju u Zagreb, na karneval na kojem je sve dopušteno upravo zato što je to karneval! Iz dvorane ćemo maknuti sve stolce jer svi moraju plesati i ludovati.

Gradonačelniku Bandiću uzet ćemo ključeve grada i predati ih maškarama. Pozivam sve ljubitelje maškara, kao i one koji će to tek postati, da nam se priključe jer počinje peto najluđe doba godine - poziva maškare ravnatelj dvorane “Lisinski”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:04