IZGUBIO KONTROLU

DIKAN BRUTALNO NAPAO ŠERBEDŽIJU 'Kaži gade, tko je bio agresor, kaži i slaži, bre, burazeru, ako imaš m***!'

Josip Radeljak
 Foto: Sandra Šimunović / CROPIX

Kaži gade - TKO JE BIO AGRESOR??? - kaži i slaži, bre, burazeru, ako imaš muda, a ne ovako, već dugo prodaješ svijetu samo tvoju lažnu maglu s Brijuna, koji su bili vlasništvo tvog zločinca druga Tita, a sad su tvoji, za nagradu kao poznatom domoljubu, ovim se riječima na društvenoj mreži Josip Dikan Radeljak obrušio na Radu Šerbedžiju.

Zagrebački poduzetnik izgubio je kontrolu nakon što je glumac gostovao u emisiji 'Novi dan' na N1 televiziji.

Zagreb, 051016.
Galerija 3.14.
Noc Arsena, kulturni dogadjaj u cast Arsena Dedica. Rade Serbedzija je citao Arsenove stihove ispred fotografija Ivana Posavca.
Na fotografiji: Rade Serbedzija.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Rade je ondje voditelju Tihomiru Ladišiću prvo rekao kako nije političar, sociolog ili politički analitičar, pa ne želi komentirati zategnute odnose u regiji, ali Šerbedžiji se nije svidjelo pitanje 'tko je u Domovinskom ratu bio agresor, a tko žrtva', pa je čak zaprijetio odlaskom iz emisije.

'Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čovječe, ne želim o tim stvarima govoriti! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već - to nije istina što su citirali žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim. Ne želim biti tako obilježen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje', rekao je vidno uzrujan Rade Ladišiću.

Glumac, koji se proslavio i u Hollywoodu, sve je 'zakuhao' na nedavnom beogradskom sajmu knjiga. Tad je izjavio kako 'nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci', a zbog takvih riječi na sebe je navukao i bijes političara.

'Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obvezu čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske. Ističemo da su temeljne vrijednosti Domovinskog rata uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, za što su najzaslužniji hrvatski branitelji, koji su, vođeni domoljubljem, stali u obranu slobode, demokracije i zajedništva hrvatskog naroda, poštujući najveću razinu etike ratovanja i načela ratnog prava. Stoga smo kao društvo dužni svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena", stoji u priopćenju koje je potpisao kabinet ministra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:02