BROJI SITNO DO PORODA

DORIS PINČIĆ ROGOZNICA 'Uživam u drugoj trudnoći. Mobilna sam, bez naročitih želja i zahvalna tijelu što sve odlično podnosi'

U lipnju će 29-godišnja Zadranka i njezin suprug, glazbenik Boris Rogoznica dobiti kćerkicu, a njihov četverogodišnji sin Donat postati stariji brat. Iako je trudna šest i pol mjeseci, Doris i dalje neumorno radi. Trenutno završava snimanje gastro-showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’, a prethodno je odradila show  ‘Zvjezdice’ u Beogradu. Show s najmlađim izvođačima uskoro kreće na RTL-u.
 Neja Markičević / CROPIX

Glumica i voditeljica cijelog niza RTL-ovih projekata, Doris Pinčić Rogoznica broji “sitno” do drugog poroda. U lipnju će 29-godišnja Zadranka i njezin suprug, glazbenik Boris Rogoznica dobiti kćerkicu, a njihov četverogodišnji sin Donat postati stariji brat. No bez obzira na što je trudna šest i pol mjeseci, Doris posljednjih tjedana gotovo da uopće nije predahnula. Sada završava snimanje gastro-showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!” u zagrebačkom Jadran filmu, na čiji se set vratila direktno s onog beogradskog, gdje je odradila treću sezonu “Zvjezdica”. Ovaj pjevački show za najmlađe uskoro će krenuti na RTL-ovu programu.

- Ove godine imamo zbilja fantastičnu djecu, a najbolje od svega jest to što imamo neke ‘povratnike’ iz prošlih sezona koji su radili na sebi, učili, napredovali i vratili se još bolji i jači. Sjajne poruke nam šalju ti mladi talenti, svojom voljom i željom za onim što vole i što ih raduje. Razgovarala sam s jednom djevojčicom i pitala je kako to da se nije obeshrabrila nakon nastupa u prvoj sezoni. A ona mi je, onako kako to samo dječje srce može, uzvratila da se ne možeš obeshrabriti kada je u pitanju nešto što toliko voliš i da se ona osjeća kao potpuna osoba dok pjeva i da će uvijek biti na pozornici, neovisno o ishodu. To su takve male pozitive, riznice ljubavi i biti u njihovu društvu je pravo zadovoljstvo. Obožavam ovaj projekt, kao što možete zaključiti - objašnjava odlično raspoložena Pinčić.

Kraljica Mia Negovetić

Usporedila je i ovu sezonu koja tek treba krenuti s prethodne dvije i tvrdi da je u pitanju najbolje izdanje “Zvjezdica” dosad. Atmosfera na snimanju, nastavlja, bila je toliko pozitivna da je sigurna da će se to osjetiti i na malim ekranima.

- Naša mala kraljica Mia Negovetić, koja se pridružila žiriju, bacila nas je sve na koljena. Znali smo da je beskrajno talentirana, ali to koliko je ta cura normalna, jednostavna i bistra je prekrasno. Upoznala sam dobro njezine roditelje i mislim da doista rade sjajan posao. Sigurna sam, nije se lako nositi s tolikim čudom od djeteta, ali oni doista perfektno balansiraju. Ukratko, zavoljet ćete je još više - poručuje Pinčić Rogoznica.

Žiriju “Zvjezdica” u kojem su kao već pravi starosjedioci Enes Bešlagić, Zdravko Šljivac i Luka Nižetić, pridružila se u novoj sezoni i Indira Levak.

- Doista ne lažem kad kažem da svi skupa imamo neku fantastičnu kemiju i ispred i iza kamere. U Beogradu smo snimali dva tjedna, većina nas je išla s obitelji, tako da bi se navečer, kad bismo završili, družili za večerom, razgovarali, smijali se do suza... Svatko od njih mi je poseban na svoj način, Zdravko je naš dobri duh, Luka vedri Petar Pan, Indira je jedna od najugodnijih suradnica koje sam srela, a to da Enisa obožavam odavno, vjerujem, nije tajna - odgovara.

Dječakov recept

Kad radite s djecom, dogodovština nikada ne manjka, a iako Doris nije smjela previše odavati anegdote sa snimanja kako ne bi gledateljima pokvarila doživljaj, posebno ju je dojmio dječak koji je imao svoj “recept za nastup i tremu”.

- Objašnjavao nam je kako da bi dobro pjevao moraš gledati u jednu točku i jednu nogu imati malo u iskoraku. Bila je i jedna djevojčica koju uopće nije brinulo hoće li ispasti, nego može li ostati u hotelu ako ispadne da se i dalje druže. Radim i s odraslima i znam kako se lako stvore rivalstva i napetosti, no među ‘Zvjezdicama’ toga jednostavno nema. Trebamo učiti od njih ili kako ide ona stara:

‘Kad bi svi ljudi na svijetu, baš kao sva djeca na svijetu...’ - zapjevala je Doris. Sa svojim novim kolegom voditeljem Borisom Hrepićem Hrepom nije puno radila jer, kako nam je objasnila, glavni stage na kojem je ona i backstage za koji je zadužen bivši basist Duge obale ne susreću se puno. No zato ga je dobro upoznao Dorisin suprug Boris tijekom zajedničkih večernjih druženja u kojem je zajednička tema, o kojoj su dugo raspredali, bila naravno glazba i gitare. Dok raspravljamo o “Zvjezdicama”, Pinčić Rogoznica već je ponovno pred kamerama u showu “Kuhaj!”

- Uživam i u jednom i u drugom projektu. To su uhodani timovi u ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ kako ispred, tako i iza kamera. Atmosfera je 90 posto vremena sjajna, a da vam budem iskrena, meni je to prioritet. Naravno da svi radimo za plaću, ali moja želja je u životu imati projekte s ljudima s kojima je lijepo i ugodno raditi, to je nerijetko važnije od sveg talenta i iskustva koje netko neugodan može imati.

Žao mi je što gledatelji nemaju priliku vidjeti i naše dečke iza kamere koji nas ponekad toliko nasmijavaju i čine da svaki dan brže i lakše prođe - govori Doris. Ove godine, nastavlja, bilo je stvarno lijepih trenutaka, a najdraži su joj oni kada Mateja Domitrović nešto skuha i onda svi zajedno u pauzama jedu i druže se u njihovoj sobi kod žirija.

- Fotografije kao dokaz su na mom Instagramu, svaki drugi dan nam je mala feštica, a Matea kuha zbilja savršeno. Osim toga sjajnih dogodovština imamo i s kandidatima, primjerice Vjeko je naša vječna inspiracija, a Baricu da i ne spominjem. Najdraže mi je bilo kad mi je rekla da se slikamo i da je ‘metnem na internat i fakebuk’ - uzvraća uz smijeh.

Zahvale brižnima

Na radni tempo se ne žali, premda ga i bez “drugog stanja” ne bi svi lako izdržali, jer Doris, iako nešto manje nego prije, i dalje ima jutarnje šihte na Narodnom radiju gdje također radi kao voditeljica.

- Pa evo, valjda sam dobar organizator. Uglavnom su svi ti projekti odvojeni po periodima i u konačnici vjerojatno radim manje od vas. Na kraju krajeva, volim taj posao i uglavnom ga ni ne doživljavam kao posao, obavezu. To je jednostavno dio mene. Želim zahvaliti svima na Narodnom radiju, kao i svima na RTL-u koji su izrazito brižni i tolerantni prema meni kao trudnici.

To je najbolja demografska politika i svaka im čast na tome. Naslušala sam se groznih priča svojih prijateljica dok su bile trudne i zato cijenim sve što rade za mene - pohvalila je voditeljica ekipe s kojima radi. I drugu trudnoću, evidentno je iz toga, podnosi odlično.

Svi se vesele

- Uživam i u drugoj trudnoći koliko sam uživala u prvoj. Ponovno osjećam to uzbuđenje i ponovno sam beskrajno zahvalna svom tijelu koje sve te promjene podnosi savršeno. Sve je isto kao i prvi put, mobilna sam, bez specijalnih želja, barem se meni tako čini. No možda bi to trebalo pitati ljude oko mene što oni misle - uzvraća uz smijeh Doris i dodaje da se svi obitelji jako vesele novom članu i jedva čekaju da se rodi. Koje će ime nadjenuti svojoj kćerkici, zasad još uvijek ne želi odati, ali kaže da svog Donata oboje pripremaju na ulogu starijeg brata, kao i uostalom da više neće biti jedinac.

- O tome puno razgovaramo sa sinom i ponašamo se kao da je beba već s nama, kao što uostalom i jest - odgovara. Njihovu Donatu sada su četiri godine i nekoliko mjeseci. Zahvaljujući maminu poslu već je dobro upoznao televizijske setove, a zahvaljujući tati glazba mu je itekako bliska, sada joj bliža s obzirom na to da Doris vodi “Zvjezdice”, i to upravo s malim talentima.

- Donat se zasad još uvijek igra i ne opterećujemo se time u kojem bi smjeru trebao ići. Jednom kad uđe u školski sustav, cijeli život bit će opterećen obavezama i raduje me vidjeti da je sada toliko opušten i nasmiješen. Ako bi njegova želja bila prijaviti se u ‘Zvjezdice’, baviti se sportom ili bilo što drugo, podržala bih ga, kao što su i mene moji roditelji podržali - govori.

Iznenađenje

Kako je pak snimanje tijekom blagdana stalo, obitelj Pinčić Rogoznica Uskrs je provela u Dalmaciji sa svojim obiteljima.

- Ove godine za Veliki petak umjesto tradicionalnog bakalara tata nam je odlučio prirediti iznenađenje kojem smo se svi veselili, jer ima tako senzacionalnih starinskih recepata sa drugom sušenom ribom i nepravedno je da oni padaju u zaborav - zaključila je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:50