OBEĆANJE JE OBEĆANJE

DUŠKO LOKIN PRVO ODUŠEVIO HRVATE, A SAD ĆE VAS RAZOČARATI 'Jesam, rekao sam da ću ogoliti tjeme... Međutim, stanite malo, nisam rekao gdje'

 
 Jure Mišković / Hanza Media

Bit će to dan za pamćenje, postanemo li prvaci svijeta, feštat će cijela Hrvatska, a u antologiji će pisati da je Duško Lokin ispunio obećanje i skinuo zaštitni znak, svoju gavranski crnu svevremensku periku, piše Zadarski.hr.

Ali evo cake – ne za sve Hrvate, ne za široko gledateljstvo, medije, za sve one koji žele vidjeti njegovo "naturale" izdanje. Ne, ne, perika će s pobjedom ničice pasti, ali samo pred najbližim prijateljima s kojima će u nedjelju na privatnoj zagrebačkoj fešti gledati utakmicu nad utakmicama.

Ostatak Hrvatske i svijeta vidjet će omiljenog pjevača respektabilne karijere u najistinskijem izdanju, onom samo za kućne oči, jedino ako ga netko od prijatelja, poput Jude, mučki izda. Pa fotku s fešte potajice snimi i proda za sitnu lovicu, proslijedi dalje. Ili neki paparazzo pronađe mali otvor i kamerom uhvati prizor za pamćenje, situaciju koju mediji od omiljenog im Lokina umoljavaju već desetljećima.

– Jest, obećao sam, što sam obećao, to ću i napraviti. Čovjek sam koji od svojih riječi nikada ne bježi. Rekao sam da ću u slučaju pobjede u nedjelju skinuti periku. I hoću. Ali polako, ma pitam ja vas gdje sam ja to i uopće ikome izjavio kako ću to učiniti javno, pred svima? Nisam nikada, nikome rekao da će to biti na Trgu bana Jelačića. Perika će pasti ako pobijedimo, ali samo pred mojim vatrenim društvom, u našoj kvartovskoj birtiji u zagrebačkim Gračanima. I evo, opet kažem, bude li Hrvatska prvak svijeta, moji prijatelji, nas desetak koji ćemo se unutra zatvoriti i feštati na ludoj zabavi, vidjet će tu moju novu situaciju. A o njoj bi mogla pasti i nova pjesma – kaže nam Duško iz prve ruke.

Iako utakmice voli gledati sam jer je, potvrđuje nam, luđak od navijača, ovaj put bira društvo. Njih deset vatrenih spremaju, otkriva, nezapamćenu zatvorenu kvartovsku feštu. Jest će se, piti, navijati, komentirati, skakati, veseliti, beštimati, urlati, uživati. Duškova je ekipa upoznata s njegovim obećanjem, kaže nam popularni pjevač, tvrdeći i kako nikoga od njih nije upozorio da ga ne fotkaju, kao što nikome od njih nije dao zabranu fotkanja. Pitamo ga koliko će u tom bez-perika izdanju ostati, sekundu, dvije, deset minuta, trajno?

– Ma što koliko ću ostati, do kraja fešte ako treba. Ali samo do kraja naše privatne zabave. Neka bude tako. Ja od obećanja, ponavljam, ne bježim. Bio sam sportaš, veliki sam navijač, s prvenstvom noću sanjam, ma ne, noću sanjarim o postavi igrača, taktikama, situacijama na terenu. Dok gledam, navijam, derem se, vičem, burno proživljavam sve reakcije. Uživam – kaže.

Sretan je što njegov prijatelj Mladen Grdović, inače i veliki Modrićev prijatelj s kojim se redovito telefonski čuje, otišao u Moskvu, gdje priređuje vrhunske fešte za naše junake. Sretan je i zbog svoja četiri Zadranina iz reprezentacije. Sretan je i što su svi ti njegovi ljudi napravili takvu euforiju oko prvenstva, piše Zadarski.hr.

Prvaci svega

– Znam samo jedno, ovo nacionalno dijeljenje mora već jednom prestati, ovo dijeljenje Hrvatske, dijeljenje naših gradova, regija, svega. Reprezentacija nam je pokazala kakvi možemo biti, ti su momci pokazali što znači disati kao jedan, boriti se, biti tim. Ako budemo bili kao oni, tada ćemo svi biti pobjednici. Tada će Hrvatska postati prvak u svemu. Zato, živjela naša hrvatska reprezentacija! Živjela naša Hrvatska! – kaže Duško Lokin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:35