I DANAS SU PRIJATELJI

EMOTIVNA POSVETA DINA RAĐE BIVŠOJ SUPRUZI 'Uloga žene u životu sportaša previše se gleda kroz cipele i torbe, a nitko ne zna koliki uteg one nose...'

 
Dino Rađa s bivšom suprugom Željanom (lijevo) i sadašnjom ženom Viktorijom
 FACEBOOK

Naš legendarni košarkaš Dino Rađa (51) nedavno je u američkom Springfieldu primljen u Kuću slavnih, a svečanoj ceremoniji prisustvovala je i njegova prva supruga Željana. A upravo njoj bivši sportaš iz Splita sad je posvetio dirljivi status na Facebooku, koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Željana. Tko ne zna, to mi je bivša žena. U cijeloj ovoj priči ima i ona svoju ulogu. Od juniorskih dana se znamo. U ono doba postojala je i ženska ekipa Jugoplastike. Trenirali su u istoj dvorani, a kako nismo imali vremena izlaziti van, dosta nas međusobno smo se simpatizirali i vezivali. Tako smo ona i ja rano krenuli skupa. Ja 18-19, a ona 19-20 godina.

Vjenčali smo se '90. prije moga odlaska u Rim. Vatrogasni dom u Kaštila - 70 ljudi, između ostalih, pjevao nam je i Oliver. Kao prijatelj, a ne kao bend zadužen za muziku. Poslije Rima bila je sa mnom u Bostonu sve četiri godine. Ja sam u to doba bio skroz posvećen košarci. Nije se izlazilo nigdje. Trening, spavanje, hrana i tako u krug. Moralo se jesti u određeno vrijeme da se može spavati što više i odmarati. Uloga žene u životu sportaša previše se gleda kroz cipele i torbe, a nitko ne zna koliki uteg one nose.

Nije joj bilo lako većinu vremena biti sama, pogotovo ljeti, jer su pripreme trajale po 4-5 mjeseci. Željana je dala veliki doprinos mojoj karijeri koja je tad bila na vrhuncu. Naš prekid je isključivo naša stvar. Ostalo je prijateljstvo i međusobno poštovanje, a najvažnije - naš Duje, koji je uvijek bio u prvome planu i njoj i meni. I dan danas smo u dobrim odnosima. Bila je i u Americi na HOF ceremoniji. Inače, obje moje žene su rođene 7. srpnja pa recite da ne znam gađati - napisao je Rađa na društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:55