45 GODINA PRIJATELJSTVA

FOTO: BEBEKOV SUSRET SA SELMOM Žena iz kultnog hita Dugmeta nije mogla na njegov koncert u Ciboni pa je on otišao do nje...

 
Željko Bebek i Selma Borić
 Instagram

Pjesma 'Selma', koja govori o djevojci što putuje na fakultet, jedna je od najljepših balada kultnog Bijelog dugmeta koju je s puno emocija 1974. otpjevao Željko Bebek i s vremenom je postala pravi rock-klasik i omiljeni hit mnogih generacija.

A upravo koliko je pjesma stara traje i prijateljstvo Željka Bebeka s danas 89-godišnjom Selmom Borić. Budući da je njezino zdravlje trenutačno nešto slabije, pa nije mogla doći na Bebekov veliki koncert u Ciboni, popularni pjevač svoju je prijateljicu posjetio u njezinu domu, gdje su proveli vrijeme uz ugodno čavrljanje i evociranje uspomena.

Samo za nju

- Selmu sam upoznao upravo preko pjesme koju joj je svojedobno posvetio Vlado Dijak. To je kultna pjesma Bijelog dugmeta, ali i moja i pjevat ću je zauvijek. Samim time stvorilo se prijateljstvo koje traje već četiri desetljeća, tijekom kojih smo se često sretali. Selma je oduvijek voljela tu pjesmu i način na koji smo je svirali, a i mene kao čovjeka koji je s toliko emocija pjevao da je osjećala kao da je pjevam samo njoj - ispričao je Željko Bebek.

... u posjeti kod moje drage Selme ... #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

Osim na koncertima na kojima su se Bebek i njegova Selma često družili, više puta zajedno su bili i gosti u medijima.

- Emisija u kojoj smo gostovali na '8. katu' kod Daniele Trbović bila je najgledanija, upravo zbog Selme. Zvao sam je i na koncert u Ciboni, koji je bio jako važan u mojoj karijeri. Htio sam da mi Selma bude gost u VIP loži i potražio je. No saznao sam da je u ovom trenutku slabijeg zdravlja i da neće moći doći. Ipak je ona jedna krasna bakica, a bit će još puno mogućnosti da se sretnemo vezano uz pjesmu. Zato sam je otišao posjetiti i prepričati joj kako sam otpjevao “Selmu” na koncertu - napominje Bebek.

Budući da je gospođa Selma, iako vrlo vitalna, ipak u ozbiljnim godinama, Bebek je, kaže, nije htio puno uznemiravati, pa je snimio samo jednu zajedničku fotografiju za svoj Instagram profil.

Drži do privatnosti

- Jako pazim na njenu privatnost, a naš je susret bio sjajan i srdačan kao i uvijek. Obećao sam joj da ću, nakon koncerata koji slijede, ponovo doći do nje i ispričati joj kako je bilo i kako i dalje svi pjevamo 'Selmu' - najavio je Bebek.

Iako ne otkriva previše o svojoj prijateljici, na pitanje je li Selma na kraju ipak završila fakultet, na koji ju je zaljubljeni Dijak jednom prilikom pratio ponudivši se da joj ponese kofer, uz savjet 'ne naginji se kroz prozor', Bebek je, kroz smijeh, potvrdio njezinu diplomu.

- Naravno da je završila fakultet. Selma je inženjerka koja je dugo godina radila u hrvatskom Državnom hidrometeorološkom zavodu. Ima obitelj koja je pazi i prijatelje koji uvijek u druženju s njom dobiju njen prekrasni osmijeh - zaključio je s puno emocija u glasu Željko Bebek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57