RECEPT ZA FIT TIJELO

FOTO: ČETIRI PAKLENE VJEŽBE ZA RAVNI TRBUH I ČVRSTU STRAŽNJICU KAO J. LO Sonja Kovač i Fit Medo otkrili tajne iz teretane

 

Jedna teretana, bezbroj sprava i dvoje influencera. Mobiteli su spremni. Vježbanje može početi!

Fit Medo, influencer među trenerima, i Sonja Kovač, jedna od naših najutjecajnijih influencerica uopće, već dulje vrijeme treniraju zajedno. U zajedničkom intervjuu otkrili su nam kako izgleda njihov trening. Koliko se zapravo vježba, a koliko se pozira za Instagram?

- Sonja je sa mnom počela vježbati prije dvije godine i još uvijek mi bude smiješno kad se u teretani za vrijeme treninga na televiziji reprizira serija ‘Zauvijek susjedi’, u kojoj je Sonja glumila. Obožavam gledati reakciju ostalih vježbača kad vide Sonju na traci i na televiziji u isto vrijeme, često to i snimimo za Instagram - rekao nam je fitness trener Ante Burazin, na društvenim mrežama poznatiji kao Fit Medo, influencer među trenerima koji je omiljen među celebrity damama.

Osim što vježbaju zajedno, Fit Medo i Sonja već su dugo i prijatelji, pa su sati provedeni u teretani mnogo lakši.

- Sonja i ja smo već dugi niz godina prijatelji, odmah smo kliknuli. Upoznali smo se u izlasku prije sedam godina. Zabavili smo se kao nikad. Sonja je tip osobe koja je u prijateljstvu baš pravi prijatelj, uvijek je tu za vas. Osim teretane, naša druženja variraju od odlaska na ručak, večeru, druženja s društvom kod kuće, do odlazaka na koncerte, u kino, na evente, a evo planiramo i neko putovanje zajedno, možda Disneyland jer mi smo vam zapravo dva velika razigrana djeteta - otkriva Fit Medo.

Mišići rastu

Sonja vježba tri puta tjedno po sat vremena. I kada se vježba nema zezancije. Za to ima vremena prije i poslije, kao i za fotkanje za Instagram.

- Napredak je najbolji kad trojstvo funkcionira - san, prehrana i trening! Sve počinje snom - ako ne spavamo dovoljno, bit će nam teže biti u formi, ma kakvi god nam treninzi i dijeta bili. Mišići rastu dok spavamo, a ako tijelo ne dobiva dovoljno odmora, sve pada u vodu. Sonja preferira sve vježbe za stražnjicu! Kao i većini cura, Jennifer Lopez joj je ideal lijepog ženskog tijela - objasnio nam je Fit Medo.

- Čučnjevi, iskoraci, ekstenzija, fleksija, abdukcija, adukcija… Sve vježbe za stražnjicu čije nazive prije nisam ni znala. Obožavam i sve vrste trbušnjaka! I sigurno ih odradim 200-300 po treningu, ovisi kakve je trener volje - smije se Sonja koja nam je, pak, otkrila je li Fit Medo strogi trener te koji je najdragocjeniji savjet koji joj je dao.

- On je točno onakav kakav trener treba biti, prije svega odlično poznaje ljudsko tijelo i psihologiju čovjeka, te točno zna u kojem trenutku kakav pristup upotrijebiti da bi trening bio što efikasniji. Urezala mi se u pamćenje njegova rečenica - da je naše tijelo naš jedini dom koji imamo, u kojem živimo, i da se tako trebamo i brinuti o njemu, na najbolji mogući način - prisjetila se Sonja.

Je li natjerao Sonju na posebni režim prehrane ili, pak zajedno griješe na “cheat” dane.

- Zbog posla kojim se bavi i čestih putovanja Sonji je teško odoljeti svoj toj ukusnoj hrani, ali zato kad je u Zagrebu, ja to držim pod kontrolom. Malo po malo izbacujemo loše namirnice, koje zamjenjujemo dobrima - kaže trener.

Bijeg iz pekarnice

- Istina, kad je o hrani riječ mislim da sam dobar dio svoje ušteđevine jednostavno pojela! Veliki sam gurman i teško se odričem hrane, pogotovo na putovanjima gdje je sve toliko fino. Ali sam jako zahvalna Fit Medi što me ‘maknuo’ od pekarskih proizvoda, koje sam voljela, ali u zadnje vrijeme sve manje, hranim se zdravije, pogotovo kad me on svaki dan prije treninga pita što sam jela danas, e, onda nemam izbora.

Njega se, pak, teško može nagovoriti na nešto što ne želi, ali nekad kad mu je dan za cheat obrok priušti si pizzu, evo baš smo ima nekoliko dana skupa jeli je, što je završilo i na Instagram storyju, morala sam to snimiti jer je toliko rijetko da ga vidim da jede nešto izvan svoje standardne prehrane - priznala je Sonja.

Zadovoljna je svojim trenutnim izgledom, osjeća se fit i dobro u svom tijelu, no kaže da uvijek ima nekih detalja koje bih htjela popraviti, zato je tu Fit Medo sa strateškim vježbama u rukavu, dok ona njemu, pak, rado daje modne savjete.

- Uvijek sam spremna pomoći, većinom je to kad idemo skupa na neki event, pa me pita je li casual event ili sređeno, zadnje čega se sjećam je bila nedoumica oko leptir-mašne - prisjetila se.

Fit Medu najviše poznajemo kao omiljenog trenera celebrity dama, no kod njega jednak tretman imaju sve klijentice.

- Ne vidim razliku između vježbača koji nije javan i osobe koja je pod svjetlima reflektora. Za mene je čovjek - čovjek, dijelim ih na dobre i loše, ja sam okružen dobrima s kojima uživam u treninzima - rekao je trener.

FIT MEDO OTKRIVA SONJINE VJEŽBE:

1. TRBUŠNJACI (OKOMITO PODIZANJE NOGU)

Podignite noge uz istovremenu rotaciju zdjelice prema prsnoj kosti, noge možete savinuti u zglobu koljena. Kontrolirano vratite zdjelicu i noge u početni položaj. Vježbom primarno aktiviramo mišiće abdomena.

2. STOJEĆI BICEPS PREGIB S BUČICAMA

Uhvatite bučicu pothvatom i namjestite šaku tako da je palac usmjeren prema naprijed. Stanite uspravno te osigurajte stabilan položaj tijela. Fleksijom u lakatnom zglobu podignite bučicu sve dok zapešće ne bude otprilike u razini ramena.

3. ČUČANJ S LOPTOM

Čučnjevi su vježba kojom se aktiviraju mišići prednje strane natkoljenice i glutealno područje.

4. DVORUČNA TRICEPS EKSTENZIJA NA SAJLI S UŽETOM

Stanite ispred trenažera i uhvatite nastavak, laktove postavite uz tijelo. Noge možete postaviti paralelno ili iskoračite jednom nogom. Izravnajte leđa te nagnite trup blago prema naprijed. Započnite ekstenziju podlaktica u zglobu lakta. Napravite potpunu ekstenziju ne odmičući laktove od tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 08:02