'BOLJE ŽIVIT' MALO...'

FOTO: DANAS BI SLAVIO 55. ROĐENDAN Ella i Danijela emotivnim se posvetama prisjetile Dina, uspjele su i nasmijati njegovom tipičnom provalom

 
Dino Dvornik
 Marin Franov / Cropix

Obitelj, prijatelji i obožavatelji prisjećaju se legende domaće glazbe, Dina Dvornika koji bi danas napunio 55 godina. Splićanin je preminuo prije punih 11 godina, no podsjetnik na njegovu glazbu i karakter vreba na svakome koraku društvenih mreža, do te mjere da ponekad još uvijek izgleda da je Dino na sceni prisutan, piše Slobodna Dalmacija.

A njegova će glazba to uvijek i biti.

Naročito su na njegov rođendan emotivne supruga Danijela i kći Ella koje su posvetu mužu i ocu odlučile odaslati danas svaka na svoj način. Danijela ga je "počastila" njegovom vlastitom izjavom...

"Bolje živit malo, ali k'o kralj, nego puno ka ovca", otisnula je Dinovu legendarnu izjavu i napisala samo kratko "fališ". Složili su se obožavatelji kako Dino nedostaje mnogima, svakome tko ga je ikada upoznao i s njim surađivao... Karakter koji se rijetko ponavlja, pišu.

Ella je pak i na ovaj dan uspjela pratitelje od srca nasmijati, budući da je fotografija koju je odabrala savršeni prikaz Dvornikovog smisla za humor koji nije uvijek bio ni tako suptilan, piše Slobodna.

View this post on Instagram

20.08

A post shared by Ella Dvornik (@elladvornik) on

"Dino Dvornik je osobnost koju je teško analizirati. Imao je nevjerojatan osjećaj za ritam koji se najbolje vidio na živim nastupima. Dino je američki funk 70-ih i 80-ih na svoj način pretvorio u 'našu glazbu' prepunu osjećaja'', rekao je prošle godine za Hinu glazbeni kritičar Jutarnjeg lista Aleksandar Dragaš.

Prisjetite se kako je izgledala karijera Dine Dvornika kroz našu fotogaleriju iz arhive Cropixa:

Jedna od najzanimljivijih osobnosti glazbene scene Hrvatske, koja se nije libila govoriti niti o svojim demonima, poput ovisnosti o drogama, ostavila je mnogo glazbe za prisjećanje. No prema Dragašu i Danijeli Dvornik, Dinin prerani odlazak ostavio je puno prostora gdje je još mogao zabljesnuti, a na ovaj način možda je ostao i "nedorečen".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:50