PREMIJERA 'PACIJENATA'

FOTO: DOGAĐAJ GODINE U LISINSKOM, NEMA TKO NIJE DOŠAO NA HULJIĆEV MJUZIKL Od Rozge i Doris Dragović preko Anje Šovagović pa sve do Ivića Pašalića...

 Srđan Vrančić / CROPIX

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu premijerno je u utorak navečer izveden hrvatski mjuzikl ‘Pacijenti’, a privukao je brojne poznate osobe iz hrvatskog javnog života.

Libreto mjuzikla potpisuje Miro Gavran, autor glazbe je Tonči Huljić, autorica tekstova Vjekoslava Huljić, a režija je povjerena Igoru Barberiću. Radi se o privatnoj psihijatrijskoj klinici čiji ravnatelj, doktor Lovro, smatra da je pacijente najbolje liječiti - glazbom.

I u glavnim ulogama našla su se poznata imena - Hana Hegedušić, Damir Kedžo, Hrvoje Foretić, Zrinka Kušević i drugi.

‘U umjetnosti postoji jedna posebna grana, a to je mjuzikl gdje se traži potpuna sinergija pjevanja, plesanja, glume. Jako me uzbuđuje što je kreativnost u prvom planu i samo je nebo granica, što je razlika od recimo pisanja pjesama koje radim za pojedine izvođače, koje su u principu matematički izračunate. Ovdje sam se odlučio baviti muzikom na način da mi bude lipo’, rekao je Tonči Huljić na predstavljanju nekolicine pjesama u lipnju ove godine. I Miro Gavran je ustvrdio da je ovo nešto sasvim drugačije od svega što je dosad radio.

Premijeru mjuzikla došli su pogledati Jelena Rozga, Doris Dragović, Žanamari Perčić, Đani Stipaničev, Korana Gvozdić i Ivan Šarić, Sandra Bagarić, Ivić Pašalić, Gordan Jandroković, Rene i Ana Bitorajac, Ivana Husar, Martina Tomčić, Vanda Winter i brojni drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:09