FESTIVAL DALMATINSKE ŠANSONE

FOTO: EUFORIČAN PLJESAK MIJI NEGOVETIĆ Nakon maestralne izvedbe plakali su i ona i publika

Mia Negovetić, Renata Sabljak i Helena Bastić
 Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA

Na prepunom trgu između šibenske Gradske vijećnice i Katedrale u petak navečer započelo je 19. izdanje šibenskog Festivala Dalmatinske šansone, jednog od najkvalitetnijih glazbenih događaja u Hrvatskoj.

U revijalnom dijelu festivala, na Večeri internacionalne glazbe, izvedeno je 26 skladbi, a riječ je o 'evergreenima' i uspješnicama s talijanskog festivala San Rema, Eurosonga te opatijskih, zagrebačkih, splitskog i šibenskih festivala.

S pozornice uz pratnju velikog festivalskog orkestra pod ravnanjem maestra Damira Marušića pjevali su se nezaboravni hitovi i šlageri na talijanskom, engleskom, francuskom, portugalskom i hrvatskom jeziku.

Premijerni, ali upečatljiv nastup na šibenskom festivalu imala je najmlađa sudionica 13-godišnja Mia Negovetić, pobjednica RTL-ovog showa 'Zvjezdice'. Mia je maestralno i s puno emocija otpjevala 'Perdere l'amore' – veliki hit sa San Rema iz 1988. godine i dovela do suza sebe i veliki dio šibenske publike koja ju ispratila dugotrajnim i euforičnim pljeskom.

Naravno da je i ova festivalska večer bila posvećena nezaboravnom velikanu hrvatske glazbe Arsenu Dediću koji je preminuo prije godinu dana. Nastupom na festivalu, 'hommage' svom velikom prijatelju Arsenu odao je Rade Šerbedžija otpjevavši premijerno 'Brodove', potom 'Slavonske trešnje' i legendarnu Arsenovu 'Ne daj se Ines'.

Sjećanju na velikog šibenskog umjetnika pridružila se i Helena Bastić koja je vrhunskom intrepretacijom Arsenove i Gabine pjesme 'Vino i gitare' razgalila srca Šibenčana. Prvu festivalsku večer zaključili su Četiri tenora (Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Gerić i Marko Pecotić) s talijanskom kanconom 'Canzone per te' i himnom Krešimirova grada – Šibenskom baladom.

Programom su uspješno 'kormilarili' prelijepa Nevena Rendeli i Robert Ferlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:14