'TO SAM JA'

FOTO: FILM O TEREZI KESOVIJI GANUO PUBLIKU Oduševile ih nikad viđene fotografije i priče, diva poručila: 'Nije mala stvar kad o tebi naprave film'

 
 Darko Tomaš / Cropix

U koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu održana je premijera dokumentarnog filma o Terezi Kesoviji, ‘To sam ja’, čiju režiju potpisuje Miro Branković.

Film u 52 minute opisuje Terezin privatni i poslovni put, a u njemu su prikazane i nikad viđene fotografije i priče što su ih ispričali Miro Ungar, Gabi Novak, članovi Terezina benda te prijatelji i umjetnici iz Francuske, ali i neka poznata lica koja više nisu s nama, poput Jakše Fiamenga i Đele Jusića. Snimalo se u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Cankarjevu domu u Ljubljani, Parizu te u Terezinoj rodnoj kući u konavoskom mjestu Lovorno.

- S Terezom je bilo lijepo raditi. Ona je vrlo otvorena, vedra i iskrena osoba, a nas dvoje prilično smo slični. Tijekom snimanja shvatili smo da smo oboje horoskopske Vage, da su nam rođendani blizu. Što se filma tiče, glazbu sam u njemu koristio kao opis Terezina životnog puta, a suština filma bila je ući i pokazati emociju ove naše velike umjetnice koja je uistinu i dobar čovjek. Nadam se da sam uspio sve te nijanse i osjećaje kojih je Tereza prepuna prenijeti na film i nadam se da će publika biti zadovoljna - rekao je Miro Branković u razgovoru za Jutarnji list uoči premijere.

Kao što se očekivalo, Veliku dvoranu u Gundulićevoj ulici ispunila su poznata imena s hrvatske estrade, poput njezinog bivšeg supruga i pjevača Mire Ungara, Alfija Kabilja, Drage Diklića, Siniše Škarice, Jacquesa Houdeka, Zdenke Kovačiček, Gabi Novak, TV legende Ksenije Urličić, ministra Olega Butkovića i drugih.

FOTOGALERIJA: Premijera filma 'To sam ja' o Terezi Kesoviji

Premijera je prošla i više nego uspješno. Publika je bila ganuta i miješale su se emocije od smijeha do suza.

- Jako sam ushićena jer nije mala stvar kad o tebi naprave film. Hvala vam prijatelji, dajte da mladim ljudima pružimo više ljubavi jer ona sve pokreće - poručila je Tereza publici i otpjevala Arsenovu pjesmu 'To sam ja', prenosi 24sata.

Tereza je film pogledala prva, još prošli tjedan s redateljem.

- Premalo je reći da sam dirnuta. Nakon što sam odgledala film, ispunile su me emocije, ali i nostalgija za nekim prošlim vremenima i ljudima kojih više nema. Ovaj film bio je moj najljepši rođendanski poklon - kazala je Tereza prije nekoliko dana za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:05