SLAVLJE MOŽE POČETI

FOTO: KAKO POZNATI HRVATI SLAVE BOŽIĆ Zavirili smo u raskošno ukrašene domove Elle Dvornik, Zorana Šprajca, Nataše Janjić, Slavka Sobina...

 
Ella Dvornik, Slavko Sobin, Ecija Ojdanić
 INSTAGRAM

Božićno vrijeme za većinu je ljudi najljepše doba godine. Tad smo svi nekako emotivniji, trudimo se biti bolji ljudi, obitelji se okupljaju oko stola, ljubav se osjeća na svakom koraku.

Ali ako trebamo pričati o stvarima koje najviše asociraju na blagdansko ozračje, među prvima su tu božićno drvce, pokloni, bogata trpeza, miris cimeta, kuhanog vina, vilenjaci, Djed Božićnjak, raskošni ukrasi, ima toga napretek. A kako bi što duže uživali u božićnoj čaroliji, brojni su poznati svoje domove okitili već odavno, a i božićna drvca su u punom sjaju. Jer, složit će se mnogi, Badnjak je teško dočekati neokićenog bora kad sve uokolo sjaji i blista i u znaku je Božića.

Ukusi su različiti, pa tako i dekoracije domova, a neki su se, poput poznatog splitskog glumca Slavka Sobina pokazali posebno inventivnima u ovo doba godine. Između umjetnog i pravog bora on se odlučio za onaj živi, koji raste u dvorištu njegove kuće na selu u blizini Zagreba, a koju je Slavko nedavno kupio. Dodatna je prednost drvca pred kućom i to što nema straha da će ga prevrnuti glumčevi psi, a sigurno neće imati ni problem s čišćenjem iglica.

- Meni su borovi došli zajedno s kućom na selu. Imam ih nekoliko i s guštom sam ih okitio. Uz to, na ovaj način čuvam i prirodu. Nastojim paziti koliko god mogu na okoliš, a trudit ću se još i više. Doduše, u Zagrebu dosad nikad nisam kitio bor, jer Božić je uvijek bio rezerviran za Split i slavlje s obitelji. A ni tamo ga ne čekamo u gradu, već u obiteljskoj kući na selu - ispričao je Sobin upravo putujući prema rodnom gradu.

U obitelji bivše pjevačice i PR stručnjakinje Lane Klingor Mihić, veselo je bez obzira na doba godine, a bor je okićen već od početka prosinca, što posebno veseli njezine tri kćeri, ali i obiteljske ljubimce.

View this post on Instagram

Božićni praznici uvijek nekako ubrzaju naš tempo života i koliko god želimo usporiti, stalno “lovimo” vrijeme i obaveze želeći ugoditi svima. Ali opet, osmijeh na licima naših najbližih, obitelji, prijatelja, bace u sjenu, sav taj stres, brige, žurbu i kaos te Advent i Božić pretvaraju u najljepše doba godine. Moja Mika i ja, imamo svoj kutak, svoje trenutke ispred našeg božinog drvca i najsmirenije i najsretnije smo pod svijetlima lampica i budnim okom Djeda Božićnjaka. A kako je vrijeme darivanja, i ja vam želim pokloniti malo svjetla, pa uz HEPI i moj kod #LANA izaberite povoljniju struju jer cijeli prosinac trebat će te puno svjetla, a zašto ne uštediti malo i imati dodatni razlog za veselje. Ako niste od onih koji vole online prijave, nazovite 0800 5255 i struja u prosincu nikada neće biti povoljnija . I požurite, ova pogodnost traje do kraja prosinca, olakšajte si i smanjite cijenu struje. Ja sam svoj obrazac davno ispunila, sada je red na vama. #hepi #LANA #popusti #struja #elektricnaenergija #steditesamnom #petpluspet

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

- Kod nas u kući jednostavno mora biti umjetni bor zato što ga okitimo već početkom prosinca, a imamo i pse koji nerijetko skaču po njemu. Uz to, u neposrednoj je blizini kamina, pa bi se dosad već osušio - objašnjava Lana.

A kako je Lana poznata i kao vrsna kuharica, kojoj egzotični recepti nisu nikakav problem, na stolu obitelji Mihić naći će se čitav niz delicija.

- Za Badnjak radim dvije vrste bakalara, pečeni i jušni, te sirovu oradu mariniranu u naranči i maslinovom ulju. Tu je i juha od crne svilene kineske kokoši s goji bobicama i shitake gljivama. Purica i mlinci su za Božić, a od slatkog smokve kuhane u portu i prošeku na kremi od mascarponea i cimeta. Za Božić smo uvijek doma i zezamo se da su to dani otvorenih vrata i promenada, kad nam uvijek netko navrati i stalno se jede - otkriva Lana.

Ništa manje raskošno nije ni kod Ecije Ojdanić, Andree Andrassy, Elle Dvornik, Nataše Janjić Medančić, Antonije Blaće ili pak Zorana Šprajca.

View this post on Instagram

So no one told you life was gonna be this waaaay - dede i bake danas glasaju (ili glasuju, kažu da je svejedno), nemoj da ti life bude this way jer se tebi nije dalo na izbore. Sad kad smo te diskretno podsjetili da nije ok dat babi da ti određuje sudbinu dok ti sjediš doma, vrijeme je za današnji poklon u Adventskom kalendaru. Friends pidžama, ujedno i najudobnija pidžama koju imam, možda i najljepša, ne znam. Šaljem ju na tvoju adresu, ali imam par malih želja. Zapravo, imam samo jednu. Kad pišeš zašto ju moram poslat baš tebi, probaj se sjetit da nije piđama, ni piđžama, ni pidjama, nego pidžama. To je sve što tražim - malo je, ali od srca. Dajmo pidžami da ju zovu pravim imenom

A post shared by Andrea Andrassy (@andreaandrassy) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:00