INFLUENSERI OD ROĐENJA

FOTO: NAJVEĆE ZVIJEZDE INSTAGRAMA MEĐU BEBAMA Ova djeca imaju profile koje prate milijuni, iako su neki od njih rođeni tek prije nekoliko dana

 
Boomer Phelps, Alexis Olympia Ohanian i Asahd Khaled

Tek šest dana nakon što joj se rodila kći, Khloe Kardashian najnovijem je članu obitelji otvorila Instagram profil, na kojem je, unatoč tome što još nema nijednu objavu, već sada prati više od 130 tisuća ljudi.

Malena True, koja nosi očevo prezime Thompson, tako se na popularnoj društvenoj mreži može pronaći pod nadimkom @true, a svjetski su mediji dokazivali njezinu autentičnost činjenicom da je taj profil zapratila i njezina baka Kris Jenner. I Rob Kardashian, Khloein brat, svojoj je kćeri Dream također napravio Instagram profil s jednostavnim nadimkom - @dream - ali se također suzdržao od objavljivanja fotografija.

Asahd Khaled, sin producenta i DJ-a Khaleda ima 1,7 milijuna pratitelja

Vrlo aktivni

Poput Kardashiana, i brojni drugi celebrityji, ali i anonimci, odlučuju se svojim potomcima gotovo odmah nakon rođenja otvoriti profil na društvenim mrežama, najčešće upravo na Instagramu. Velika online zvijezda, koju prati gotovo 785 tisuća ljudi, a koja je do sada objavila pozamašnih 250 fotografija, što je mnogo, s obzirom na to da je stara tek nešto manje od dvije godine, je Boomer Phelps, kći plivača Michaela Phelpsa i manekenke Nicole Johnson.

Boomer Phelps,kći plivača Michaela Phelpsa ima 785 tisuća pratitelja

Boomer roditelji najčešće fotografiraju upravo u zagrljaju pa na većini fotografija pozira upravo s mamom i tatom. Ima tu i drugog sadržaja - Boomer reže brokule, igra golf, vozi se u malom autu, crta ili drži natpis na kojem u povodu Dana planeta Zemlje poziva drugu djecu da dok peru zube ne zaborave zatvoriti slavinu...

Na fotografijama svoje djece ne štedi ni tenisačica Serena Williams, koja je prije sedam mjeseci s poduzetnikom Alexisom Ohanianom dobila kćer Alexis Olympiju Ohanian.

Alexis Olympia Ohanian, kći Serene Williams ima 300 tisuća pratitelja

Nju prati nešto više od 300 tisuća ljudi, a ispod gotovo svake njezine fotografije poznati se par potrudi i napisati prikladni duhoviti opis. “Predivan dan za vježbanje superherojstva s mamom i tatom”, napisali su tako ispod fotografije na kojoj malenu u zraku drže nečije ruke, dok su se na fotografijama iz njezinih prvih dana našalili opisima u stilu “kad sam bila mlada”.

Chanel Nicole, kći repera Ice T-ja ima 450 tisuća pratitelja

Velike rasprave

Iako je u svijetu to veliki trend, hrvatske Instagram majke mnogo se rjeđe odlučuju na otvaranje Instagram profila djeci dok ona ne budu u stanju sama to napraviti. Ipak, iznimka je Ella Dvornik, koja je svojoj Balie Dee kreirala profil nekoliko mjeseci nakon rođenja.

Malenu tako prati više od 12 i pol tisuća ljudi, a profil je kreiran kao privatan. “Kreirala sam ovaj profil samo iz zabave”, napisala je Ella, koja i na vlastitom profilu često objavljuje fotografije kćerkice.

Njezin je slučaj izazvao velike rasprave na internetskim portalima, jer je bilo ljudi koji su smatrali da takvo što nije primjereno, a što o tome misli struka pitali smo psihologinju Maju Bonačić. - Generalno je preporuka da se djeca što manje izlažu društvenim na mrežama jer to nije uvijek sigurno i može se zloupotrijebiti. Djeca bi trebala biti individue koje bi same trebale moći odlučiti kada su dovoljno zreli da mogu odgovorno upravljati svojim profilom - objašnjava Bonačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:10