UVIJEK PROVOKATIVNA

FOTO: NIVES ODGOVORILA DEŽURNIM MORALIZATORIMA 'Kako se ja sad to točno borim za ravnopravnost tako što se obučem?'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2018. u 11:25

Instagram

 

Pjevačica Nives Celzijus jedna je od naših zvijezda s najviše obožavatelja na društvenim mrežama. Svojih skoro 270.000 fanova na Instagramu svakodnevno uveseljava novim fotografijama od kojih je većina atraktivna i provokativna.

No, Nives čak i u dolčeviti teško sakrije obline. To njezinim pratiteljima uglavnom ne smeta. Štoviše, oduševit će ih gotovo podjednako u kućnom i glamur izdanju. Kako je već više puta dosad primijetila, uvijek se nađu dežurni moralizatori koji smatraju da bi trebala pokazivati manje nego što pokazuje.

Tako joj se jedna obožavateljica požalila jer smatra da ‘potiče objektivizaciju žena’ i golotinjom ‘odmaže u borbi za ravnopravnost’. Nives ju je pitala zašto se nikad muškarca s golim torzom ne proziva za objektivizaciju muškog tijela, ali i kakve bi koristi imala bilo koja žena da se ona obuče.

 

Evo što je poručila pratiteljici uz prigodnu fotografiju na kojoj je pozirala gola, skrivena jastukom:

‘Kaže meni neka žena da nije u redu kako žene poput mene potiču objektivizaciju žena i kako bih se trebala solidarizirati i pomoći u borbi za ravnopravnost tako da se odjenem.

Valjda… Evo ja fakat ne volim previše odjeće na sebi. Vruće mi je i znojim se... Moj susjed preko puta u gaćama kosi travu i nikom ništa. Nitko ga ne optužuje za poticanje objektivizacije muškaraca… Moj frend, trener, evo, slikao torzo, žene se dive pločicama, ni slova o poticanju objektivizacije.

Žena na nudističkoj potiče objektivizaciju žene, muškarac na nudističkoj je slobodouman i voli prirodu…

I kako da se ja sad to točno borim za ravnopravnost tako što se obučem? Tako da umrem od vrućine? Kako je meni u tom slučaju dobro? Što točno od toga imaju sve moje istomišljenice?

Evo, ja bih htjela da se netko izbori za sve nas žene koje se mnogo znojimo pa da i ja lijepo mogu u gaćama da kosim, pa lijepo odmah i pocrnim i pritom ne umrem od vrućine.’

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo