ZAGORKA U HNK OSIJEK

FOTO: POGLEDAJTE KAKO SE NIVES SNAŠLA NA KAZALIŠNIM DASKAMA Glumi sebe, kulturna elita ju je prihvatila, no ne vidi se u tome...

 Emica Elvedji / CROPIX

U tijeku su posljednje probe predstave ‘Vitez slavonske ravni’ koju po romanu Marije Jurić Zagorke režira Dražen Ferenčina. Premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta održat će se u petak 9. prosinca i javnost vjerojatno ne bi bila do te mjere ni upoznata s tim da jedna od uloga nije dodijeljena i Nives Celzijus.

Radnja se odvija u 18. stoljeću, a između ostalog se vrti oko političkih elita, koje, ni tada, ni danas nemaju osjećaja za ono što se zbiva u stvarnom životu. Nives ima malu ulogu, utjelovljuje pjevačicu na dvoru grofa Pejačevića, a uz gotovo cijeli dramski ansambl nastupa i dio opernog ansambla.

Intendant HNK Osijek Božidar Šnajder istaknuo je na konferenciji za novinare da od njezina nastupa ‘ne treba praviti senzaciju, iako mediji to žele’ jer, kako drži, ‘Nives u predstavi igra sebe, odnosno pjeva u predstavi’.

Nives je pak rekla kako je za nju ovo predivno iskustvo, da je zadovoljna što ju je ‘kulturna elita prihvatila’, ali da nije iznenađena medijskom pozornošću.

‘Bio nam je cilj da maksimalno populariziramo kazalište. Ne vidim se dugoročno u tome, znam koje su moje mogućnosti i ne bih htjela svojim pojavljivanjem omalovažiti dugogodišnji rad i školovanje glumaca. Ova mala uloga mi je bila dovoljno bliska da se mogu snaći u tome’, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:37