NOĆ ZA PAMĆENJE

VIDEO, FOTO: POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO SEVERININ SPEKTAKULARNI KONCERT U SPLITU Uz 'Virujen u te' se rasplakala, suprug Igor sve je snimao

 
 Jani Ugrin

Ni jesenja kiša praćena jakim jugom nije zaustavila Splićane da dođu vidjeti Severinin glazbeni spektakl, kojim je večeras u Spaladium Areni, gdje je posljednji put nastupala prije šest godina, otvorila svoju aktualnu turneju The Magic Tour, javlja Slobodna Dalmacija.

Oboružana kišobranima, publika je strpljivo čekala ulazak u dvoranu, a oni koji do zadnjeg trenutka nisu uspjeli kupiti ulaznice, bili su primorani nabaviti ih kod preprodavača.

Da sjaj splitske pjevačice ne blijedi pokazuje i veliki interes novinarskih ekipa, među kojima smo uočili i kolege s jedne srpske komercijalne televizije.

Sve je njih unutar dvorane dočekala spektakularna pozornica u obliku dijamanta i raskošna rasvjeta sa 150 četvornih metara led ekrana.

Samim ulaskom već je bilo jasno kako je Severina i ovaj put postavila produkcijsku ljestvicu više, što je i dokazala već prvim izlaskom na stage.

Unatoč mnogim privatnim dramama kroz koje prolazi, od promjene menadžera pa do pravne bitke s bivšim partnerom Milanom Popovićem, vidno raspoložena, rasplesana i nimalo ne štedjevši glasnice, koncert je započela pjesmom "Otrove", a istog je trenutka s njom zapjevalo i 12 tisuća posjetitelja, koliko ih je večeras došlo u Arenu.

Na samom je početku Seve izvela i trik, pojavivši se prvo na pozornici u dugoj crnoj haljini i prekrivena velom, da bi samo nekoliko sekundi kasnije osvanula na sredini Arene, odakle se uz ovacije Splićana i primajući ih za ruku probila do glavnog stagea.

Skinula je haljinu ostavši u trikou i zapjevavši hit s novog albuma "Losha", nakon čega je uslijedio dobro poznati "Brad Pitt" koji je publiku doslovno bacio u trans.

"Dobra večer djevojke, dobra večer momci", pozdravila je pjevačica publiku prije nego što je počela pjevati "Generale". Iz publike su se čuli uzvici: "Seve, mi te volimo!".

"Nisam smišljala nikakav tekst. Samo želim reći da ovaj grad nosi najviše strasti i ljubavi. Pisali su mi: Razvali večeras, ali to mi nije važno! Samo vam želim dati ljubav u srcu", rekla je prije nego što je počela pjevati “Dalmatinku”.

U 21 sat i 20 minuta, nakon što je izvela “Uno momento” i “Tarapanu”, Severina je nakratko nestala.

Dok se na velikom displeju podigao crveni zastor kao u kazalištu uspjela se presvući i na pozornicu je uskoro izašla u dugoj crvenoj haljini.

Slobodna Dalmacija
Severinin suprug Igor pojavio se iz backstagea i snimao svoju dragu mobitelom

S pjesmom “Kao” počeo je drugi dio koncerta.

Za vrijeme izvedbe “Virujen u te” potekle su joj suze, a bilo je čarobno vidjeti Arenu obasjanu mobitelima u mraku.

Za kraj i oproštaj s publikom Severina je ostavila hit “Italiana”.

Posveta Oliveru dogodila se na potpuno neočekivan način: na pozornicu je izašao pobjednik popularnog srpskog showa

Mlađahnog Ljubu Stankovića, pobjednika popularnog srpskog showa “Pinkove Zvezdice”, koji je u Spaladium Areni zajedno sa Severinom otpjevao njihov duet “Tutorial”, Splićani su pozdravili srčano ogromnom aplauzom.

Simpatični Ljuba sve je raznježio kad je pozdravio Split i zahvalio se Severini što ga je pozvala.

A onda je, na iznenađenje svih, suvereno i bez imalo treme zapjevao Oliverovu “Cesaricu”, tijekom koje su svi pjevali zajedno s njim, prisjećajći se obožavanog splitskog pjevača.

Mnogima je kanula i suza nik oko. Uistinu dirljiv trenutak...

FOTOGALERIJE: Severinina 'The Magic Tour' turneja u Spaladium Areni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:42