ČAK 25 NOVIH SKLADBI

FOTO: SPEKTAKULARNA ZAVRŠNA VEČER SPLITSKOG FESTIVALA Giuliano uzeo nagradu za lanjsku pjesmu, izveden i rekordan broj dueta

 
Giuliano, Ivo Amulić i Goran Karan
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Najemitiranija skladba s lanjskog Splitskog festivala u proteklih godinu dana bila je "7 dana tjedno" Giuliana Đanića, otkrio je u subotu navečer direktor festivala Tomislav Mrduljaš. Koja će pjesma biti najemitiranija s ovogodišnjeg festivala, na kojem se natjecalo 25 novih skladbi, znat će se tek u srpnju 2020. godine.

Dotad, ovogodišnje izdanje festivala pamtit će se i po sjajnom koncertu Petra Graše, kao i veličanstvenoj večeri "Split pjeva Mišu", tijekom koje su se Mladen Grdović, Dražen Zečić, Goran Karan, Tedi Spalato i ostali sjajni interpretatori došli "glazbeno pokloniti" "narodnom blagu" - Miši Kovaču, kralju hrvatske zabavne glazbe.

Split, 060719.
Splitski festival, finalna vecer novih pjesama.
Na fotografiji: Antonia Dora.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX
Antonia Dora

Što se natjecateljske, završne festivalske večeri tiče, u subotu ju je otvorio 27-godišnji Armin Malikić, pobjednik RTL-ova showa "Zvijezde ljetni hit", koji je otpjevao pjesmu Tončija Huljića "Ja bi tija bit". Huljićeve skladbe u subotu navečer su pjevale i Domenica te Lorena.

Ovogodišnji festival ostat će upamćen i po brojnim duetima, pa su tako na scenu skupa izašli Goran Karan i Tedi Spalato i na oduševljenje publike otpjevali "Kuća naše pisme". Alka Vuica i Neno Belan su u duetu izveli "Vrijeme za nas", Saša Antić i Bobo Knežević otpjevali su "Uvelo misto", inspirirani djelima legendarnog Miljenka Smoje.

Split, 060719.
Splitski festival, finalna vecer novih pjesama.
Na fotografiji: Bobo i Sasa Antic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX
Saša Antić i Bobo Knežević

Mia Dimšić i Marko Tolja pjevali su "Sva blaga ovog svita", a zanimljivo je da se ideja o njihovoj mogućoj glazbenoj suradnji rodila tijekom priprema za zadnji Zlatni Studio Jutarnjeg lista. Festival je i modni događaj, a sudeći po viđenome ove godine nisit će se bijelo i plavo.

Za bijele ljetne haljinice odlučile su se Mia Dimšić i Domenica Žuvela, a za bijela odjela su se odlučili Giuliano, Petar Dragojević, Hari Rončević, Mladen Grdović, Ivo Amulić i Tedi Spalato. Večer je otvorena pjesmom “Ta divna splitska noć” koju su u svojoj intepretaciji izveli Guliano, Ivo Amulić i Goran Karan.

Split, 060719.
Splitski festival, finalna vecer novih pjesama.
Na fotografiji: Mia Dimsic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX
Mia Dimšić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:37