SLAVNA TRUDNICA

FRANKA BATELIĆ PRESTAJE NASTUPATI 'Svjesna sam da moram povući ručnu, no prije poroda spremam veliko glazbeno iznenađenje'

 
 Instagram

Franka Batelić na neko vrijeme prestaje nastupati. Pjevačica, koja sa suprugom Vedranom Ćorlukom čeka njihovo prvo dijete, nakon što ispromovira pjesmu “Sve dok sanjaš”, na nekoliko mjeseci po vući će se sa scene, no neće mirovati. Kako će provoditi vrijeme do dolaska bebice na svijet?

- Teško (smijeh)! Ja sam osoba koja teško može biti na jednome mjestu. Ali sada ipak moram povući ručnu i iskreno, mislim da mi to neće biti lako. Ipak, nakon promocije pjesme ‘Sve dok sanjaš’, a prije Nove godine, pripremam još jedno glazbeno iznenađenje. Ipak se moram još malo prošvercati s poslom - kaže Franka, koja ističe da je rad na pjesmi “’Sve dok sanjaš” za nju bio poseban, jer je pjesmu otpjevala i za nju snimila videospot u trenucima dok je nosila bebu pod srcem. Po čemu će pamtiti te trenutke?

View this post on Instagram

A post shared by F R A N K A (@frankaofficial_) on

- Za mene je nastajanje ove skladbe uistinu bilo nešto posebno. Teško je to objasniti, drugačiji je osjećaj, ljepši, emotivniji... Pjesmu sam čula i prije trudnoće i iskreno sam se zaljubila u nju. Nemaju sve pjesme tu moć da ih osjetite baš, baš na prvu! Međutim, pjesme ‘S tobom’ i ‘Sve dok sanjaš’ bile su nekako posebne. Na prvi takt klavijature, dok mi ih je u studiju odsvirao Branimir, su me osvojile.

S bebom u trbuhu

Osjećaj je bio kao da su pokucale i rekle: ‘Našli smo se!’. A snimanje spota s bebom u trbuhu za pjesmu ‘Sve dok sanjaš’ je bilo sasvim neko novo iskustvo. Lijepo i uzbudljivo svakako - govori Franka, koja nije od onih budućih mama koje detalje svoje trudnoće žele podijeliti baš s cijelim svijetom.

- Priznajem, jedna sam od onih trudnica koje žele taj dio sebe zadržati dalje od svih jer je to za mene najprivatniji, najemotivniji i najosjetljiviji period života. Ali toliko sam sretna što smo nas dvoje, beba i ja, snimili ovaj spot i što će nam zauvijek ostati kao uspomena na najljepše trenutke. Mislim da se u stihovima i melodiji skladbe ‘Sve dok sanjaš’ mogu pronaći svi koji vole - kaže pjevačica.

Instagram

Znalci tvrde da je “Sve dok sanjaš” nasljednica Frankina velikog hita “S tobom”. Tako su je nazvali glazbeni kritičari koji su je čuli, kao i glazbenici koji su radili na singlu “Sve dok sanjaš”. Glazbu i aranžman potpisuje Branimir Mihaljević, a tekst Nenad Ninčević. Za pjesmu je snimljen i videospot u režiji Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića, koji je premijerno prikazan na Frankinu YouTube kanalu.

Spot, prepun specijalnih efekata tvrtke Mirnovec, sniman je tijekom dva dana u slovenskoj Logarskoj Dolini. Sam videospot predstavlja priču o krugu života gledanu očima majke, a prikazanu kroz godine, odnosno kroz sva četiri godišnja doba. Unatoč poodmakloj trudnoći Franka je spot snimila brzo i lako. Kako podnosi trudnoću, spada li u buduće mame koje se nalaze u “blagoslovljenom stanju” ili ipak ima i nekih trudničkih tegoba?

Planovi

- Meni vam to, na sreću, sve ide lako. Uobičajene trudničke situacije su prisutne, ali sve ide kako treba - kratko kaže Franka, koja je vijest o tome da će ona i njezin Vedran postati roditelji, s kojim se nakon sedmogodišnje ljubavne veze vjenčala lani u Istri, objavila u kolovozu putem društvenih mreža. Frankina i Vedranova ljubav kroz godine je odoljela svim iskušenjima, pa i održavanju veze na daljinu, jer je Vedran igrao za moskovski Lokomotiv, no Franki nije bilo teško stalno putovati iz Zagreba u Moskvu i natrag.

Zauzvrat, on joj je uvijek bio najveća podrška, a upravo zahvaljujući njegovu nagovoru Franka se nakon četiri godine stanke vratila na glazbenu scenu, jača nego ikad. A samo koji tjedan nakon što je par proslavio prvu godišnjicu braka Franka je objavila prelijepu vijest.

“Snimili smo svoju prvu pjesmu i još koji mjesec u duetu pjevamo i plešemo na pozornicama! Stiže nam samo naš mini čovjek!” napisala je Franka na svom Instagram profilu i time najavila da ona i Vedran Ćorluka (koji je kratko nakon nje na društvenim mrežama napisao: “2020. će biti posebna, naša mala obitelj se povećava”) čekaju svoje prvo dijete. Bebica po planu stiže sljedeće godine, a Franka već ima i poslovne planove za 2020. godinu:

- Da, imam puno planova. Moj tim neće sjediti skrštenih ruku dok ja budem na pauzi. Iza Nove godine izaći će nova pjesma, nastavljamo rad na mom drugom albumu, ali i željeli bismo napraviti produkcijski malo veći koncert u Zagrebu. Nema stajanja, idemo dalje. Sigurna sam da će bebica vrlo brzo sa mnom na koncerte - kroz smijeh kaže Franka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:43