SPEKTAKL U LISABONU

FRANKA OTIŠLA NA EUROSONG, PROCURILE PRVE INFORMACIJE O NJENOJ HALJINI Diznajnirali su je hrvatski 'kraljevi vjenčanica': 'Sigurni smo da će blistati'

 
 Srećko Rundić

Punih kofera i u optimističnom raspoloženju, Franka Batelić i njezina eurovizijska ekipa otputovali su u Lisabon, gdje će atraktivna pjevačica predstavljati Hrvatsku pjesmom “Crazy”, za koju je tekst napisala sama, a autor glazbe je Branimir Mihaljević.

Dva dana prije puta Franka je provela u žestokom ritmu posljednjih priprema. Nakon što je snimila novu, akustičnu verziju pjesme “Crazy”, u suradnji s dizajnerima brenda Envy Room pripremala haljinu za svoj nastup, a na put prema Portugalu krenula je jučer. Radilo se intenzivno, mnogo je toga trebalo pripremiti, izabrati i sašiti...

- Ne mogu previše reći o outfitu za nastup, da ne pokvarim iznenađenje. Ono što mogu reći jest da će Frankina haljina za nastup biti tamne boje i dugačka - rekao je Nikica Ivančević iz Envy Rooma. - Siguran sam da će Franka zablistati u haljini i ostaviti dojam - kaže Ivančević i dodaje da uz nju pjevačica neće nositi gotovo nikakav nakit.

Instagram

Omiljeni dizajneri

Ivančević i Vjeko Franetović, drugi dizajner iz omiljenog dvojca koji nosi epitet “kraljeva vjenčanica”, a poznati su i po svojim večernjim haljinama koje obožavaju naše poznate dame, za našu su predstavnicu na Eurosongu pripremili više haljina, više kombinacija.

- Ona ima puno obaveza u Portugalu, ne samo nastup, pa je morala biti spremna za sve prilike - objasnio je Ivančević i dodao da će odluku o outfitu za nastup Franka sa stilisticom donijeti nakon proba.

- Mi smo, dakako, lagano sugerirali koju, no vidjet ćemo - rekao je dizajner i dodao da svaki od odabranih odjevnih predmeta u povezan s pjesmom.

- Ali nije “crazy” - objasnio je kroz smijeh.

Franka Batelić je, pak, na društvenim mrežama pohvalila suradnju s Nikicom i Vjekom.

“Ne mogu biti sretnija od ovoga kako je sve ispalo i jedva čekam da vidite što smo vam pripremili... A vama, dečki, hvala na kreativnosti, talentu, radu, trudu i zaraznoj pozitivi! Volim vas”, napisala je pjevačica na Instagramu.

Instagram

Tetovaža

Na istoj je društvenoj mreži Franka objasnila i značenje svoje tetovaže na podlaktici i povezala je s Eurosongom.

“...kad se prevede sa sanskrta doslovno znači san”, napisala je i objasnila kako je u Indiji, gdje je bila na vjenčanju svojeg rođaka, upoznala ljude koji su je naučili da usprkos svim okolnostima trebate sanjati.

“... jer ako ne sanjate, za što onda živite? A znate što? Bili su u pravu. Eurosong je bio moj veliki san, a sutra letim u Lisabon kako bih stala na eurovizijsku pozornicu (i to mi još zvuči nestvarno)”, rekla je.

Uz nju, u Portugal je otputovalo još 11 članova eurovizijskog tima - osim Branimira Mihaljevića, tu su i prateći vokali i Martina Ivanković, koreograf Igor Barberić, menadžer Siniša Bevanda te stilistica Jasenka Tudor Bevanda.

Instagram

- Franka nastupa u prvom polufinalu, 12. je na redu. Konkurencija je žešća nego u drugom polufinalu, ali nadam najboljem - rekao Branimir Mihaljević.

Podrška

Inače, pjesma “Crazy” nekoliko je tjedana bila u samom vrhu nacionalne top liste HR Top 40, a videospot na Frankinu i Eurovision kanalu na You Tubeu pregledan je više od milijun i pol puta.

Pjesma je podigla veliku prašinu čim se pojavila jer je Franku rumunjski glazbenik Guez optužio za plagijat njegove “Ceea ce iubim”, tako da se u jednom trenutku činilo da će Franka ostati kod kuće. Iako je Guez poslije tvrdio da nije izjavio da je pjesma plagijat, Franki je nanesena šteta. Frankin dečko, naš nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka zbog obaveza neće moći uživo pratiti nastup svoje drage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:07